SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Tarımsal Desteklemeler Belli Oldu

Aksaray’da Tarımsal Desteklemeler Belli Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 13.04.2015 - 15:29

Aksaray’da Tarımsal Desteklemeler Belli Oldu

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Bakanlar Kurulu Kararı ile 01 Ocak 2015 tarihinden geçerli olacak 2015 yılında yetiştiricilere yapılacak tarımsal desteklemelerin belli olduğunu açıkladı.
Başkan Aktürk, “Buna göre, damızlık koyun keçi yetiştiriciliği yapan, hayvanları bakanlık koyun keçi kayıt sistemine kayıtlı ve güncel olan ve damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olan yetiştiricilere 01 Eylül 2014 tarihinden önce doğumlu anaç koyun keçi başına 22 TL desteklemeden faydalanabilecektir. İşletmesinde en az 300 baş anaç koyun ve keçiye sahip sürü yöneticisi sertifikasına sahip sürü yöneticisi çalıştıran müracaat tarihi itibariyle en az 5 aylık sigorta primi ödeyen yetiştiriciler 5 bin TL sürü yöneticisi istihdam desteğinden faydalanabileceklerdir. Sürü yöneticisi istihdam desteklemesinde sürü yöneticisinin kendisi, eşi babası veya oğlu kızı olması halinde çiftçi Bağ-Kur’u olarak, işletme sahibinin sürü yöneticisi yakını olmaması halinde müracaat tarihinde en az 5 ay sigorta primi ödenmesi gerekmektedir. Birlik üyesi yetiştiricilerden 100 baş ve üzeri koyun veya keçisi bulunanlar birlik merkez ve şubelere müracaat etmeleri halinde tarımsal yayım danışmanlık hizmetinden faydalanabileceklerdir. Birlik üyesi yetiştiricilerden çiğ süt üretimi yapan, sütünü süt işleme tesislerine satan ve sattığını müstahsil makbuzu ve fatura ile sattığını belgeleyen yetiştiricilere Bakanlıkça belirlenen oranda süt desteklemesinden faydalanacaktır. Yetiştiricilerimizin Hayvancılık desteklemeleri ile ilgili Birlik ve İl/ilçe Gıda ,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabileceklerdir” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021