SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da organ bağışına dikkat çekildi

Aksaray’da organ bağışına dikkat çekildi

A - +

Aksaray Haberleri - 03.11.2016 - 15:14

Aksaray’da organ bağışına dikkat çekildi

Aksaray’da 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam aracı ile stant kuruldu.
Kent Meydanında kurulan stantta organ ve doku bağışına dikkat çekildi. Sağlık çalışanların katılım sağladığı etkinlikte vatandaşlara broşür dağıtılarak bilgilendirilme yapıldı.
Hayat gayesinin her zaman daha kaliteli, daha uzun bir yaşamı olan insanın, en önemli hayat kalitesini belirleyen standardının sağlık olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Özlem Doğu, “Ne yazık ki ülkemizde ve dünyada sağlıkla ilgili sorunlar yaşayan, özellikle geri dönüşümü olmayan, tedavisi çok sıkıntılı olan organ bağışı bekleyen pek çok vatandaşımız var. Organ bağışı hayata insanların yeniden tutunmalarını sağlayacak olmasında çok önemlidir. Organ bağışı aslında çalışmayan, doğru çalışmayan hastalıklı organın yerine sağlam organın yeniden verilmesidir. Organ bağışı yapan kişinin bağış yapmış olması o kişinin hayatının sonlanmasında sonra, organlarını bir başka insan tarafından kullanılmasında izin verdiğini gösteren bir belgedir. Bu ancak kişi hayatı sonlandığı, beyin ölümü gerçekleştiği raporu ve aile izni alındıktan sonra yapılan bir işlemdir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bir başka hayata, hayat katmak için organ bağışı yapmalarını bekliyoruz. Yaşarken de yaşamdan sonrada hayata kalite katmak adına bütün vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Organ bağışı yapan Muhammet Bayrak ise, “Araştırdım. Her vatandaşın duyarlı olması gereken bir konu. Bende bu nedenle değerlendirme yaparak uygun bulduğum için bağışta bulundum. Yaşamın devam etmesine bir faydamız olur” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021