SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Öğrencilerin Barınma Sorunu Kalmayacak

Aksaray’da Öğrencilerin Barınma Sorunu Kalmayacak

A - +

Aksaray Haberleri - 05.11.2015 - 12:13

Aksaray’da Öğrencilerin Barınma Sorunu Kalmayacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Aksaray’da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 3 bin 182 öğrencinin yurtlarında kaldığını belirterek, yeni yapılacak yurtlar ile birlikte 2017 yılında öğrenci kapasitelerinin 9 binin üzerine çıkacağını söyledi. Böylelikle Aksaray’da öğrencilerin barınma sorunun ortadan kalkacağını belirten Danayiyen, çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.
Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Dahayiyen, “Aksaray İl Müdürlüğümüz şu an 3 bin 182 kapasite ile öğrencilerimize hizmet veriyor. Bu kapasitenin 430’u Ortaköy ilçemizde bulunuyor. 3 bin 182 kapasitenin 2 bin 444’ü kız, 738’i erkek öğrencimizden oluşuyor. Kurumumuz, yurtlarda barınan öğrencilerimize yalnızca barınma hizmeti değil, aynı zamanda sabah kahvaltısı, akşam yemeği gibi günlük dengeli beslenmelerine katkı sağlamak amacıyla yemek yardımı yapıyor. Kurumumuz yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri, bedensel, ruhsal, zihinsel, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu amaçla; KYK/Akademi adı altında liderlik semineri, kariyer sohbetleri, farkındalık konferansları, kurslar ve atölye çalışmaları yapıyoruz. KYK/Sosyal Kültürel adı altında da sosyal sorumluluk projeleri, önemli gün ve haftalar, gezi ve kamp programları, milli-dini bayramlar, sinema günleri, kültürel ve sanatsal programlar yapıyoruz. KYK/Turnuva adı altında ise satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol, futbol ve halk oyunları gibi faaliyetlerle öğrencilerimize sosyal ve sportif faaliyetlerde destek oluyoruz. Aksaray’da hali hazırda yatırımlar ve yeni yurt açma işlemleri hızla devam ederken, 2016 Ağustos ayında kapasitemiz yüzde 100’ün üzerinde bir artış sağlayacak. 2017 yılında ise Aksaray ili mevcut kapasitesi 9 bin kişi kapasitenin üzerine çıkacak” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021