SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

A - +

Aksaray Haberleri - 06.04.2016 - 10:47

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü. Aksaray’da Değerler Eğitim Merkezi aracılığıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, yaşanan terör olaylarına tepki ve çatışmalarda şehit düşen polis ve askerleri anmak için iyilik yürüyüşü gerçekleştirdi.
Ulu Cami önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda üniversite öğrencisi ve hocaları katıldı. Ulu Cami önünden yürümeye başlayan öğrenciler, Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Burada ikindi namazını kılan öğrenciler ardından külliye bahçesinde hep birlikte Kur’anı Kerim okuyarak dualar etti.
Aksaray Üniversitesi Değerler Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Arıbaş, eğitim merkezi olarak 3 günlük bir iyilik bayramı düzenlediklerini belirterek, bu iyilik bayramını çeşitli etkinliklerle aktif hale getireceklerini söyledi. Bu kapsamda bugünkü etkinliklerinin Doğuda, Güneydoğu’da şehit düşen asker ve polisler için yürüyeceklerini belirten Arıbaş, “İkindi namazından sonra bir iyilik yürüyüşü yapacağız. Bir birlik beraberlik, bir kardeşlik yürüyüşüdür. Devletimize, polisimize, milletimize sahip olduğumuzu, onlara destek olduğumuzu öğrencilerimiz ile birlikte ifade etmek için bu etkinliği düzenledik. Türkiye’de bir iyilik yürüyüşü ilk kez yapılıyor” dedi.
Yürüyüşe katılan öğrenciler ise Doğu ve Güneydoğu’daki çatışmalarda şehit düşen polis ve askerlerin anısına yürüyeceklerini belirterek, onlara verdikleri değeri ortaya koymak istediklerini söylediler. En büyük amaçlarının Türkiye’deki barış ortamını ve sükuneti sağlamak olduğunu belirten öğrenciler, bunun için dua edeceklerini söylediler.
Bir diğer öğrenci ise, “Anadolu irfanına vakar bir şekilde sessiz bir yürüyüş, Müslümanca bir davranış, Müslümanca bir yürüyüş düzenledik. Değerler Eğitim Merkezi olarak topluma kazandırmamız gereken bazı değerlerden birisi de bu. Vatan millet sevgisiydi. Şu an sıcak çatışma bölgesindeki kardeşlerimize ‘bizde buradayız’ diyoruz. Onlara şunu söylemek istiyorum, biz size, sizlerde Allah’a emanetsiniz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021