SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da kurbanda küçükbaş hayvan tercih edildi

Aksaray’da kurbanda küçükbaş hayvan tercih edildi

A - +

Aksaray Haberleri - 21.09.2016 - 14:18

Aksaray’da kurbanda küçükbaş hayvan tercih edildi

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da vatandaşlar bu yıl kurbanlık olarak küçükbaş hayvan tercih etti.
Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi açısından son derece önemli olan küçükbaş hayvan satışları bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda kurban döneminde çok ilgi görmeyen küçükbaş hayvanlar, son 2 yıldır Aksaray’da ve Türkiye genelinde yoğun bir ilgiyle karşı karşıya.
Küçükbaş hayvan satışlarının sektörün gelişmesinde çok önemli bir nokta olduğunu belirten Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Bu yıl Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvana oldukça fazla bir talep oldu. Hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Zaten ilimizde geçen yıldan başlayan küçükbaş hayvana teveccüh vardı. Küçükbaş hayvancılıkta en önemli nokta adaklık ve kurbanlık noktası. Eğer biz ülkemizde, ilimizde küçükbaş hayvanları kurbanlık ve adaklık olarak değerlendiremezsek ciddi anlamda sorun yaşıyoruz. 2 yıldır da hemşehrilerimiz sağ olsunlar bu noktada küçükbaş hayvan tercih ediyorlar. Küçükbaş hayvan satışlarımız oldukça yoğun ve istediğimiz seviyeye ulaştı. Bu yıl itibari ile hayvan fiyatları üreticinin istediği noktalardaydı. Hayvanlar 400-500 TL arasında satılıyordu. Kurbanda da bu fiyatlar 600-700-800 TL ile bin TL arasında değişti. Hayvanların yaşına, kilosuna göre değişti. Elimizdeki kurbanlıkların yüzde 90’ını satmış bulunuyoruz. Özellikle İskenderun, Dörtyol, Hatay, Mersin bölgesine yoğun olarak küçükbaş hayvan ihracatı oldu. Ankara’nın ve İstanbul’un belli yerlerine, hayvan pazarına yoğun olarak hayvan ihracatımız oldu. Çünkü Aksaray küçükbaş hayvancılıkta üretim merkezi. Sadece kendi ürettiğimizi kendimiz tüketmekle bu iş olmuyor. Bu sene satışlarımız oldukça iyi. Bütün işletmelerde kurbanlık hayvanlarımız satıldı. Satılmayan hayvanlarda zaten kurbanlık vasfını taşımayan hayvanlar” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021