SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da küçükbaş hayvan sayısında önemli artış sağlandı

Aksaray’da küçükbaş hayvan sayısında önemli artış sağlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 17.06.2015 - 14:18

Aksaray’da küçükbaş hayvan sayısında önemli artış sağlandı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, küçükbaş hayvan sayısının 420 binden 507 bine yükseldiğini söyledi. Vali Ataklı, çalışana, üretene devlet desteğinin her zaman sağlanacağını belirterek üreticilerin daha fazla kazanmasını istediklerini söyledi.

Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi verimliliğin ve üretimin arttırılması amacıyla KOP projesi kapsamında Aksaray’da 37 çiftçiye yüzde 80’i hibe 137 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı. Aksaray Belediyesi Hayvan Pazarında düzenlenen törende konuşan Vali Şeref Ataklı, dağıtılan damızlık koçların üretimde verim ve kaliteyi arttırdığını söyledi.

Çiftçilere dağıtılan koçların hayra ve berekete vesile olmasını dileyen Vali Ataklı konuşmasında: ‘2014 yılında 420 bin civarında olan küçükbaş hayvan varlığımız 2015 yılında 507 bine ulaşarak önemli bir artış sağlanmıştır. Üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlamak, üretimde kaliteyi arttırmak için devletimizin sağladığı teşvikler devam ediyor. Hem hayvancılıkta hem de hayvan barınakları noktasında yüzde 50-80 oranında destek sağlanabiliyor. Bunların hepsi üreticilerimiz için çalışana destek her zaman var.’ dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı konuşmasında Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan çeşitli projelerde hayvancılığın gelişmesi içinde destek verildiğini söyledi.

Aksaray ile birlikte 4 ilde uygulanan KOP projesi kapsamında bölgede küçükbaş hayvancılığa destek verildiğini belirten Zabun: ‘ 2014 yılında başlayan proje kapsamında damızlık koç dağıtımı, yüzde 50 hibe ile yeni ahır, ağıl yapımı gibi projelere destek sağlandı.’ dedi.

Aksaray da 2014 yılında 166 üreticiye 750 koç dağıtıldığını belirten Zabun, 2015 yılı için dağıtılan 137 damızlık koçun ardından 191 çiftçiye bin 140 adet daha damızlık koçun dağıtılması talebinin bakanlık tarafından onaylandığını yakın zamanda bu koçlarında üreticilere dağıtımının yapılacağını söyledi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise konuşmasında bu bölgede uygulanan projenin üreticiler ve küçük hayvancılığın geliştirilmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından hak sahibi üreticilere damızlık koçların dağıtımı törene katılan; Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yapıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021