SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

Aksaray’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.05.2016 - 17:17

Aksaray’da Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

Aksaray’da Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 1’inci Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.
Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Haluk Sezen başkanlık yaptı. Toplantıya Aksaray İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, il genel meclisi üyeleri ve il, ilçe, belde ve köy muhtarları katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Merkeze bağlı 2 tane il genel meclis üyesi ve merkeze bağlı 2 tane muhtar arkadaşımız yılda bir sefere mahsus merkez köylere Valilik aracılığıyla köylerimize hizmet edecek. Şimdiye kadar yapılan hizmetler gayet yerinde. İnşallah bundan sonra seçilen arkadaşlarımız yapılan hizmetlerin daha iyisini yapmak için gayret gösterecekler. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk ise, “Bugün İl Özel İdaremize bağlı köylere hizmet götürme birliğine encümen seçimini yapıyoruz. 2015 yılında yapmış olduğumuz faaliyetleri konuşarak 2016 yılı faaliyetlerini belirliyoruz. İnşallah güzel işler çıkacağını ümit ediyoruz. Köylere hizmet götürme birliği gerçekten önemli bir kurum. Köylerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza atıyor. Yeni seçilecek ve köylere hizmet götürecek arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim için muhtar ve il genel meclis üyeleri sandığa gitti. İl Genel Meclisi’nden Ak Parti Adayları Celalettin Kılıç 53 oy, Ayşe Akel 57 oy alarak asil encümenliğe seçilirken, MHP’in adayı Hacı Yapılcan 35 oy alarak yedek encümenliğine seçildi. Muhtarlardan ise Salmanlı Köyü Muhtarı Mustafa Sarıkaya 40 oy, Hırkatol Muhtarı Ramazan Baş 30 oy alarak birlik encümenine seçildiler. Sapmaz Köyü Muhtarı Ekrem Yılmaz 27 oy, Karaören Köyü Muhtarı Reis Mercan 20 oy alarak birlik yeden encümenliğine seçildiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021