SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Kar Paletli Ambulansla Hastalara Ulaşılıyor

Aksaray’da Kar Paletli Ambulansla Hastalara Ulaşılıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 28.01.2017 - 12:48

Aksaray’da Kar Paletli Ambulansla Hastalara Ulaşılıyor

Aksaray’da 112 Acil Servis ekipleri, hava şartları muhalefetiyle normal ambulansın ulaşamadığı yerlerde hastalara kar paletli ambulanslarla ulaşıyor.
Bugün Aksaray merkeze 60 Km mesafede Büyükgüve köyünde yaşayan Rasim Acar ismindeki vatandaşın (tansiyon ve şeker hastası) bitki çayı içmesi üzerine rahatsızlanması sonucu 112’yi telefonla aramaları üzerine olay yerine hem normal ambulans, hem paletli ambulansla ulaşarak hastaya müdahale edilip sorunsuz bir şekilde hastaneye ulaştırıldı.
Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr.Mahmut Arık, Gazetemize yaptığı açıklamada, Aksaray’da etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalara 112 Acil Servis ekiplerinin kar paletli ambulansla ulaştığını belirtti.

Son yılların en sert kış mevsiminin yaşandığı ve hava şartları muhalefetiyle yolları kapalı olan bölgelerde yaşayan hastalara ulaşmada güçlükler yaşandığını ifade eden Dr.Mahmut Arık, şunları kaydetti:

“İlimizde son yılların en çetin kış mevsimi yaşanıyor. Fakat donanım ve ekip olarak bu duruma karşı hazırlıklıyız. Araç parkımızda bulunan kar paletli ambulansımız ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmada en büyük yardımcımız. Birçok bölgede karayolları ekipleriyle işbirliği içinde çalışıyoruz. Tüm gayretimiz olumsuz hava şartlarında vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçmek. Son bir haftalık sürede olumsuz hava şartlarından etkilenen 20’nin üzerinde vakaya müdahale ederek sağlık tesislerine ulaştırdık.

Dr. Arık, ekiplerin kara rağmen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ve merkeze 60 km mesafede Büyükgüve köyünde rahatsızlanan vatandaşımızı sorunsuz bir şekilde ulaştıran 112 ekibime teşekkür ederim dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021