SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da İşveren ve İşçi Bu Fuarda Buluşacak

Aksaray’da İşveren ve İşçi Bu Fuarda Buluşacak

A - +

Aksaray Haberleri - 27.11.2018 - 11:36

Aksaray’da İşveren ve İşçi Bu Fuarda Buluşacak

İŞKUR Aksaray Üniversitesi konferans salonunda 03 Aralık 2018 pazartesi günü düzenlenecek olan etkinlikte işverenler ile iş arayanları buluşturacak

Büyük firmalarla iş görüşmesi, staj ve iş imkânı, destek programları, girişimcilik kursları, konferansları ve çalıştayları program boyunca gerçekleşecektir.

YÜZLERCE GENÇE İŞ, STAJ VE GİRİŞİMCİLİK KURSU İMKÂNI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla başlatılan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK öncülüğünde yürütülen, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında; çok sayıda iş arayan ve işvereni aynı mekânda ve zamanda buluşturmak, İş arayanların ve öğrencilerin firmaları ve işgücü piyasasını tanımasını, iş/staj ve kariyer imkânlarını öğrenmesini, görüşme ve başvuru yapmak isteyenlerin işverenler ile buluşmasını sağlamak, İşgücü ihtiyacı olan firmaların kuruma kayıtlı hazır ve diğer iş arayanları tanıması ve ihtiyacını bu kişiler arasından karşılamasını sağlamak ve Üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla Aksaray Valiliği himayelerinde, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı, ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü tarafından “Aksaray Kariyer ve İstihdam Günü” etkinliği düzenlenecektir.

İSTİHDAMIN ENLERİ TÖRENİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Ayrıca Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında istihdamın enleri töreni gerçekleşecektir. Tören kapsamında en fazla kadın, en fazla engelli, en fazla genç istihdamı, en fazla ihracaat, en büyük inovasyon ve AR-GE yatırımcıları, en genç girişimciler başta olmak üzere çeşitli kategorilerde firmalara plaketleri takdim edilecektir.

Protokol konuşmalarının yanı sıra Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı ASLANHAN tarafından söyleşi gerçekleştirilecektir.

3 ARALIK 2018 KARİYER GÜNLERİ BAŞLIYOR!

3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 09:30’da Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda Organize Sanayi Bölgesindeki ve istihdama katkı sağlayan MERCEDES, SÜTAŞ, BRİSSA, DOĞUŞ, EROĞLU (COLİN’S), AĞAÇLI, MYSİLO başta olmak üzere çok sayıda dev firmanın katılımıyla gerçekleşecek Kariyer ve İstihdam Gününde, yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile sanayici ve işletmeci işbirliğinde, yerel düzeyde işgücünü arz edenler ile talep edenleri bir araya getirerek; mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğinin sağlanması planlanmaktadır. Ayrıca

öğleden sonraki oturumda dev markaların insan kaynakları yöneticileri, öğrenciler ve iş arayanlarla buluşacaktır.

22 ESKİ HÜKÜMLÜ VE ENGELLİYE 50.000TL’ YE KADAR HİBE ÇEKİ DAĞITIM TÖRENİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kariyer Günleri kapsamında 22 engelli ve eski hükümlü vatandaşımıza 50 Bin TL’ye kadar hibe desteği çek dağıtım töreni gerçekleşecektir. Çeşitli alanlarda kendi işini kuracak olan dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi, Güzelyurt, Gülağaç, Eskil ve Aksaray merkezde kendi işlerinin patronu olacaklardır.

Bilindiği üzere 2018 yılı içerisinde 82 engelli ve eski hükümlü 50 bin TL’ye kadar hibe kredisine hak kazanmış olup Aksaray ili dezavantajlı projelerinde Türkiye birincisi olmuştur. Engelliler günü münasebetiyle programda ayrıca engelli mehter grubu icrası gerçekleşecektir.

100 GENÇ GİRİŞİMCİYE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI DAĞITILACAKTIR.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde 2018 yılında 700 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası dağıtılmış ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlar, gençler, eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımız kendi işlerini kurmuşlardır. 50 Bin TL’ye kadar hibe desteğinin sağlandığı teşviklerin ön koşulu uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikasıdır. Üniversite ile işbirliği içerisinde 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiş olup sertifika dağıtım töreni kariyer günlerinde gerçekleşecektir. Ayrıca gençlerimizin talepleri doğrultusunda yeni uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları açılacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021