SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Hayvanların Küpeleme Sözleşmesi Yapıldı

Aksaray’da Hayvanların Küpeleme Sözleşmesi Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.01.2016 - 8:54

Aksaray’da Hayvanların Küpeleme Sözleşmesi Yapıldı

Aksaray’da büyükbaş hayvanlarda uygulanan küpeleme işlemi Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılacak.
2016 yılında yapılacak olan büyükbaş hayvanlarda küpeleme sözleşmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında yapıldı. Sözleşme imza töreninde konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray genelinde büyükbaş hayvanların küpeleme ve kayıt altına alınması işlemini yapacaklarını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün her yıl verdiği yetki ile 2012 yılından itibaren 12 araç ve 34 personelle küpeleme işlemi yaptıklarını söyledi. Başkan Kayan, sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliği kapsamında, il genelinde büyükbaş hayvanların küpelenerek ulusal veri tabanlarına (Türkvet ve E-Islah) kaydının yapılması gerektiğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan sözleşmeleri imzaladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021