SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor

Aksaray’da eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 15.11.2016 - 12:00

Aksaray’da eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor

Aksaray’da belediyenin önemli projeleri arasında yer alan ve şehre modern bir görünüm, kaliteli bir yaşam tarzı sunacak olan eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor.
Eski terminali tamamen yıkarak Piri Mehmet Paşa Çarşısı adı altında devasa bir proje gerçekleştiren Aksaray Belediyesi Başkanı Haluk Şahin Yazgı, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Piri Mehmet Paşa Çarşısı projesinin şehre modernlik kazandıracağını, eski kötü görünümün ortadan kalkacağını ve insanlara ferah veren bir bölge oyacağını belirten Başkan Yazgı, “Şu anda içinde bulunduğumuz alan daha önceden terminal olarak kullanılan eski terminal bölgesiydi. Burada eski dükkanlar vardı. Bu dükkanları yıkıp yerine tam 8 tane bloktan oluşan 3’er katlı yapılardan oluşan ve aynı zamanda içerisinde köşk mescidinin olduğu, kafeteryaların olduğu bir yaşam alanıyla beraber güzel bir yer olacak. Altında da 600 araçlık otoparkı olacak. Allah nasip ederse buranın ihale süresi gelecek senenin sonuna doğru ama müteahhidimizin hızlı çalışması neticesinde daha kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Piri Mehmet Paşa Çarşısı olarak isim verdik. Çünkü Piri Mehmet Paşa Cemallettini Aksaray’ın torunlarından ve Aksaraylı. Osmanlı’nın yükseliş döneminde hem Yavuz Sultan Selim hem de kanuni döneminde sadrazamlık yapmış ve çok önemli mevkilerde strateji uzmanı olarak çalışmış. Sadrazam olan bir büyüğümüz. Onun ismini hatırlatmak, ismini yad etmek için bu çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Bu Piri Mehmet Paşa Çarşımızda tam 8 blok var. Şu an o bloklardan birinin üstündeyiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021