SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

Aksaray’da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

A - +

Aksaray Haberleri - 30.10.2017 - 8:36

Aksaray’da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü nedeniyle Aksaray’da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Grand Altuntaş Otel’de Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi’nin ev sahipliğinde verilen Cumhuriyet Resepsiyonu’na Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın eşi Zelihan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başakanı Seyfullah Sarıgül eşi Semiha Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan eşi Emine Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Emniyet Müdürü Ali Karabağ eşi Reyhan Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, İlçe kaymakamları, İlçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile resmi kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez’in davetlileri karşıladığı resepsiyonda Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Cumhuriyet Bayramı Konseri verildi. Doç. Dr. Zeynep Yadigaroğlu’nun şefliğini yaptığı koro, Türkiye Destanı, Vatan, Bayrak Marşı, Güçlükleri Yeneceğiz, Yurt Türküsü, Sakarya Marşı, Gezsen Anadolu’yu, Dua, Çökertme ve Memleketim’den oluşan eserleri seslendirdi.

Konser sonunda Vali Aykut Pekmez beraberinde; Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başakanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin ve Baro Başkanı Beytullah Coşkun tarafından konser programını hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Zeynep Yadigaroğlu, Arş.Gör.Hasan Mustan, Yrd.Doç. Gülbahar Urhan, Öğr.Gör. Pınar Şahin, Yrd.Doç. Dr.Nil Aksoy, Yrd.Doç.Dr. Ali Kerim Öner, Prof.Dr. Süleyman Tarman’a teşekkür belgesi verdiler.

Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ile birlikte masaları tek tek dolaşarak davetliler, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilendi.

Cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümü için hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; Cumhuriyetin kuruluşunu büyük bir coşku içinde kutlandığını söyledi.

Türk milletinin tarihte büyük devletler kurarak bağımsızlığını hiçbir zaman kaybetmediğini ifade eden Vali Pekmez; konuşmasında: “1. Dünya savaşından sonra ülkemizin bir kısmı işgal altında kalınca büyük önder Atatürk’ün etrafında toplanan genci, yaşlısı, kadını erkeği bütün bir ulus, dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük bir kahramanlık göstermiştir. Bölgemizdeki diğer ülkelere baktığımızda millet olamamanın, devlet olamamanın sıkıntısını yaşayan ülkeleri gördüğümüzde Cumhuriyetimizin; devletimizin, ülkemizin önemini bir kez daha anlıyoruz. Türk milleti devletine, vatanına, bayrağına, ezanına her zaman sahip çıktığını bütün tarih boyunca gösterdiği gibi 15 Temmuz gecesinde de hain girişime karşı bu duruşunu büyük fedakârlıkla gösterdi. Uçaklara helikopterlere sadece göğsünü siper ederek; bugün burada Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın yolunu açtı.”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021