SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Cemevi Açıldı

Aksaray’da Cemevi Açıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.12.2014 - 17:06

Aksaray’da Cemevi Açıldı

Aksaray’ın Saratlı kasabasında belediye tarafından yaptırılan cemevinin açılışı yapıldı. Cemevinin açılış törenine Belediye Başkanı Nedim Uğuz, CHP İl Başkanı Doğan Koşar, Hacıbektaş Sultan Samut Ocağı Post Yetkilisi Dede Cafer Ocak ve kasaba halkı katıldı. Çarşı meydanında gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından semah gösterisi yapıldı. Hacıbektaş Sultan Samut Ocağı Post Yetkilisi Dede Cafer Ocak tarafından yapılan duanın ardından cemevinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından kasaba halkı ve protokol Cemevine girerek Post Yetkilisi Dede Cafer Ocak’ın önündeki posta niyaz etti. Son olarak da müzik eşliğinde deyiş yapıldı.
Belediye Başkanı Nedim Uğuz, bugün cemevinin açılışını yaptıklarını belirterek “Burası iki katlı bir cem evimiz. Zemin katta yemek veriliyor. Burada cem ve semah dönülüyor. İbadetleri yapılıyor, kurban kesiliyor. Bugün de bütün dostlarla beraberiz. Saratlı kasabası bir Alevi Bektaşi kasabası. Ondan dolayı cem evi olmazsa olmaz. Halkın hizmetine sunduk” dedi.
Kasaba halkı ise önce cemevlerinin olmadığını ve cem evinin açılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Dinimizin ve ibadetlerimizin yürüyecek olmasından mutluyuz. Başkanımız sağ olsun yaptı. Burada kurbanımızı kesiyoruz. Hanımlar beyler cemini, ibadetini yapıyor. Gerçekten çok mutluyuz” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021