SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Aksaray’da 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

A - +

Aksaray Haberleri - 09.05.2015 - 17:08

Aksaray’da 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Türkiye’de bu yıl 8’incisi düzenlenen ve Aksaray’ın ilk kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Öğrenci Buluşması Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu, Türkiye Gençlik Vakfı ve Aksaray Belediye’sinin katkıları ile gerçekleştirilen programda Türkmenistan, Azerbaycan, Pakistan, Suriye, Afganistan, Yemen, Filistin, Somali, Tanzanya, Burkina Faso, Irak ve Fas’tan katılan öğrenciler meydanda açılan çadırlarda kendi ülkelerinin örf ve adetlerini tanıtmak için stantlar açtı.
Aksaraylıların yoğun ilgi gösterdiği programda bir konuşma yapan Belediyle Başkanı Haluk Şahin Yazgı, programın Türkiye’de 33 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu programın birini de biz Aksaray’da gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü burada da yaklaşık 480 dışarıdan öğrencimiz var. Türkiye’de 8’incisi düzenlenen bu programın ilkini biz burada gerçekleştirdik. Bu programın esas felsefe ve mantığında da dünyada huzuru metin etmek, muhacir ile ensar arasındaki o dostluğu yaşatmaktır. Farklılıkların bizi birbirimizden uzaklaştırdığı değil, farklılıkların bizi ilgiyle birbirimize yakınlaştırdığı bir dünyada yaşamaya ihtilacımız var. Rabbimizin kelamı olan Kuran’ı Kerim’de de buyrulduğu gibi ‘Birbiriniz ile tanışın’ emri mucibince de çatışma değil tanışma ve muhabbetin egemen olduğu bir dünyayı hepimiz özlemle arzuluyoruz. Böyle bir dünya, böyle bir istikbal için de inşallah bu gençlerimiz ile birlikte yapacağımız ortak çalışmalarla daha iyi hedeflere ulaşacağız” dedi.
Programda bir konuşma yapan Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Pekçetin, “Türkiye’de eğitim gören 160 ülkeden 80 bin uluslararası öğrencinin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, uluslararası öğrencilerinin organizasyon kabiliyeti, teşkilatlanma kabiliyetini kazanmaları ve kendi ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamak üzere bu program tertip edildi. Bu program ayrıca Saraybosna ve Kıbrıs’ta da yapılmakta. Aksaray ayağında da bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı beye teşekkür ederiz. Biz bu öğrencilerimizi misafir olarak görüyoruz. Bizim insanımız, inancımız, medeniyet değerlerimiz ve geleneklerimiz ilim için yola çıkan insanlara destek olmayı öğütlemektedir. Bu sebeple öncelikle ülkemize gelen öğrencilerimize yabancı değil, misafir diyoruz. Kendi tarihimize baktığımızda Osmanlı ve Selçuklu Coğrafyası başta olmak üzere topraklarımızın her köşesinde kurulmuş olan medreseler dünyanın her yerinden gelen ilim taliplerine ev sahipliği yapmıştır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Türkmenistan, Azerbaycan, Pakistan, Suriye, Afganistan, Yemen, Filistin, Somali, Tanzanya, Burkina Faso, Irak ve Fas’tan gelen öğrencilerin açtığı stantları gezdi. Stant gezisinin ardından ise öğrenciler meydanda çeşitli gösteriler yaptı. Yapılan gösterilerle adeta birlik ve beraberliğin simgesini oluşturan öğrenciler, her gösterilerinde birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021