SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 6. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Aksaray’da 6. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

A - +

Aksaray Haberleri - 13.04.2015 - 12:08

Aksaray’da 6. Bölge Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kur’an’ın Genç Muhafızları” hafızlık ve “Genç Bilâl’ler” ezan okuma 6. Bölge final yarışmaları Aksaray’da icra edildi. Ev sahipliğini ve ilimizdeki koordinasyonunu Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yaptığı yarışma; 12 Nisan 2015 Pazar günü Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşti. Yarışmaya, bölge illeri olan Adana, Aksaray, Hatay, Kayseri, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Osmaniye’den il birincileri katıldı.

Din Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman DEMİRGÜL, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile birlikte Aksaray halkımız da katıldığı yarışmanın açılışında koordinatör okul olan Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet ÇEKİÇ konuşma yaptı.

Yarışmanın jüri üyeliği görevini, il müftü vekili Sait ÇAVUŞOĞLU, il müftü yardımcıları İsmail ŞAHİN ve Süleyman ŞAHİN ile Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Mehmet Sami YILDIZ ve Necattin HANAY üstlendi.

Hafızlık ve Ezan Okuma yarışmaları ve Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan musiki korosunun sunumunun ardından yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

İlimizi temsilen yarışmaya katılan Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih TÜRK, “Genç Bilâl’ler” ezan okuma yarışmasında dereceye girerek Türkiye finalinde 6. Bölgeyi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma neticesinde elde edilen sonuçlar ise şöyle;

Kur’an’ın Genç Muhafızları – Hafızlık Yarışması

1- Abdulaziz Muhammed ABDÜLKADİR – Kayseri/Kocasinan – Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi

2- Selim KÜTÜK – Aksaray/Merkez – Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

3- Mustafa GÜR – Mersin/Tarsus – Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi

Genç Bilâller – Ezan Okuma Yarışması

1- Fatih TÜRK – Aksaray/Merkez – Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2- Abdülbaki ÇETİN – Aksaray/Merkez – Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi

3- Hüseyin ZAROĞLU – Hatay/Kırıkhan – Kırıkhan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021