SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.04.2015 - 16:06

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tüm Yurtta olduğu gibi Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği bayramın tüm ülke genelinde 95 yıldır aynı heyecanla kutlandığı kaydetti.

Hükümet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kamu kurum müdürleri ve daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci velisi katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yaptı. Kartal; 95 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile demokrasi şöleni yaşandığını söyledi. Ulu önderin şanlı tarihimizin dönüm noktası olan bayramı dünya çocuklarına armağan ettiğini belirtti.

Merkez okullardaki öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyenlerden büyük beğeni topladı. Vali Şeref Ataklı 23 Nisan coşkusunu milletçe tek vücut kenetlenerek kutlandığını söyledi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Başkan Yazgı, Dünya’da ilk kez çocuklara armağan edilen bu bayramının 95 yıldır aynı heyecan ve tutkuyla kutlandığını söyleyerek bu coşkunun hiç eksilmeden devam edeceğini bildirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021