SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 2016 yılının 1.dönemi değerlendirildi

Aksaray’da 2016 yılının 1.dönemi değerlendirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2016 - 15:02

Aksaray’da 2016 yılının 1.dönemi değerlendirildi

Aksaray’da 2016 yılının 1.dönemi değerlendirildi. Vali Şeref Ataklı:
“Kurumlarımız sorunlara çözüm odaklı bakacak”

2016 yılının 1. Dönem Değerlendirme İl Koordinasyon Kurulu Vali Şeref Ataklı Başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı. Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada 2016 yılı yatırım programında proje bedelleri toplamı 1 milyar 482 milyon 682 bin TL olan 222 projenin yer aldığını söyledi.

Projelerin önceki yıllar harcamaları toplamının 753 milyon 553 bin TL 2016 yılı ödeneklerinin ise 232 milyon 781 bin TL olarak hesaplandığını belirten Vali Ataklı: “1. Dönem sonu itibariyle 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasındaki dönem itibariyle bu projelere 22 milyon 665 bin TL harcanarak yılı ödenekleri toplamına yüzde 10 nakdi, yüzde 29 da fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 222 projeden 20’si tamamlanırken 94’üne henüz başlanmamış 108’i ise devam edilen projelerdir’ dedi.

Genel olarak yatırım programlarını izlediklerini yatırımların durumunu takip ettiklerini söyleyen Vali Ataklı, “Başarılı uygulamalarımız var. Eksiz ve yetersiz hususlar her zaman olabiliyor. Bunları gidermek içinde ilgili kurum ve birimlerle koordinasyonu sağlayarak hizmetlerin devamını sağlama gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Toplantı daha sonra yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri tarafından Aksaray’da devam eden yatırımlarla ilgili bilgi vermeleri, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili konuların görüşülmesi ile devam etti.
Toplantıya katılan ilçe ve belde belediye başkanları ilçe ve beldelerindeki yatırımlar ve eksikliklerle ilgili koordinasyon kurulunu bilgilendirerek yapılması gerekenlerle ilgili taleplerini ilettiler.

Vali Ataklı Şeref Ataklı, daha önce düzenlenen toplantılarda dile getirilen hususlarda ilgili kurumların eksiklik veya sorunun durumu hakkında neler yapıldığı konusunda bilgi verilmesini isteyerek ‘Sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Koordinasyon Kurulunda iletilen sorunların durumu ile ilgili olarak bir sonraki toplantıda ilgili kurum ne yaptığını anlatacak. Aynı sorunları tekrar edilmemesi için kurumlarımız aksaklığa meydan vermesin.” dedi.

2016 yılının 1. Döneminin değerlendirildiği koordinasyon toplantısına Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Vekili Mustafa Karahancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021