SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerle buluşma programı yapıldı

Aksaray’da 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerle buluşma programı yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.07.2017 - 11:04

Aksaray’da 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerle buluşma programı yapıldı

Aksaray’da İŞKUR tarafından 15 Temmuz Kanlı Darbe girişimini anma programı gerçekleştirildi. ‘Güçlü Türkiye için şehit yakınları ve gaziler buluşması’ adı altında düzenlenen program 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehit aileleri, şehit yatkınları ve gazilerin katıldığı program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. İstiklal Marşı ile devam eden programda 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitler anıldı.
Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, 15 Temmuz’un 2’inci Çanakkale olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 15 Temmuz’un seneyi devriyesi nedeniyle Aksaray Valiliğimiz himayesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü olarak diğer platformlarımız ile birlikte belki de Türkiye’de ilk kez 15 Temmuz’a sayılı günler kala bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Boğaz Köprüsü’nde, Şehitler Köprüsü’nde, Ankara’da birçok yerdeki 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz ile bugün bir araya geliyoruz. Bu bir anma programı. Aksaray olarak milli seferberlik kapsamında bunu gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi rabbim bozmaz. Çünkü 15 Temmuz 2’inci Çanakkale. Bu 2’inci Çanakkale ruhu birlik ve beraberliği getiriyor, zorunlu kılıyor” dedi.

‘15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız’
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ise programın amacının 15 Temmuz’da yaşanan olayların tekrar hatırlanması olduğunu belirterek, “Bizim amacımız, bu olayı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. O zamanda söylediğimiz gibi, 15 Temmuz’un olduğu gün itibari ile 30 gün boyunca da bu meydanlarda nöbet tutarken her gün söylediğimiz gibi, bu ezanlarımız hiçbir zaman susmayacak, bayrağımızı da hiç kimse hiçbir zaman indiremeyecek. İşte bizim hedefimiz, amacımız, gayemiz buydu. Cumhurbaşkanımız emrettiği andan itibaren biz Aksaray’da bu 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ve tüm ülkemizde hep birlikte bunu öyle gür bir sesle haykırdık ki, içerideki hainlerde, dışarıdaki düşmanlarda şunu çok net bir şekilde anladılar. Bu milletin elini bükemezler, bu topraklara da göz dikemezler. Bunu çok güzel ve net bir şekilde anlamış oldular.

‘Bugün olsa gözümüzü kırpmadan canımızı veririz’
15 Temmuz gecesi Ankara’nın Kazan ilçesinde mahsulünü yakarak uçakların havalanmasını engellemeye çalışan Hicabi Bitik, “Bize o gece bir emir veren reisimiz vardı. Biz onun emirleriyle Akıncı Üssü’ne gittik. Üsse ilk 3 yeğenim ve bendim. Daha sonra kahraman Kazan halkı geldi. Gittiğimizde hainler bizim üzerimize ateş açtı. Sonra biz kahraman Kazan halkı geldiğinde ne yapabiliriz diye düşündük ve aklımıza gelen ilk şey uçakların dumandan etkilenerek kalkamayacağını düşündük. Yeğenlerimi ve orada olan arkadaşlarımızı gönderdik ve samanları, lastikleri getirdik. Orada yaktık ve mücadele ettik. Vatan için, Allah için, devlet için, çocuklarımız için yaptık, şimdi olsa yine gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederiz” dedi.

‘Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız’
AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, 15 Temmuz’un devlet içine 40 yıldır sızan bir terör örgütünün, FETÖ terör örgütünün ete kemiğe bürünmüş en kötü halinin göründüğü gece olduğunu belirterek, “Cenabı Mevla’m bir daha bu topraklara 15 Temmuz gibi kendi topraklarında yetişmiş hainlerle karşılaşmayı nasip etmesin. Bizler de o gece orada ölümü öldürerek milli iradeye sahip çıkmanın derdindeydik. İşte onun için 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz’da OHAL’i ilan ettik ve o gün bugündür OHAL ile beraber burada devlet kurumları içerisinde hain terör örgütünün mensuplarının ayıklanması için, ayrıştırılması için bir mücadele göstermekteyiz. Hain olan herkesten hesap sorulacaktır. Mahkemelerde ne yaparlarsa yapsınlar, o görüntüler elimizde. Ne söylerlerse söylesinler, bilmeliler ki bu milletin aklıyla asla alay edemeyecekler, adalet yerini bulacaktır. Adalet öyle yürüyüşlerde değil, adalet mahkeme salonlarında bu milletin vicdanında yerini bulacaktır. Hain FETÖ terör örgütünden hesap sorulacak. 80 Milyon’a bu hain terör örgütü, işgal girişiminde bulunan teröristler bunun hesabını vereceklerdir. Burada şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağımıza bir kez daha milletin kürsüsünden, Aksaray’dan sesleniyorum. Duysun, dünya da duysun. Duysun, bugün 16 Nisan’a tepki verenler, aynı şekilde 15 Temmuz’a 40 gün sonra tepki vermişlerdi. Aynı tepkiyi bekliyorduk onlardan. Neredeydiler… Onun için 80 Milyon’un aklıyla alay etmeyecekler ve bu mücadele kararlı bir şekilde sonuna kadar sürdürülecektir” dedi.
Konuşmaların ardından çeşitli okul öğrencileri İstiklal Marşı okudu, 15 Temmuz şehidi Ömer Halis Demir’i canlandırdı. Şehit aileleri ve yakınlarının, 15 Temmuz gazilerinin de katıldığı programda duygusal anlar yaşandı.
Programa Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Doç.Dr. Mustafa Serdengeçti, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021