SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 1. Gündem İstihdam

Aksaray’da 1. Gündem İstihdam

A - +

Aksaray Haberleri - 26.01.2017 - 14:26

Aksaray’da 1. Gündem İstihdam

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2017 yılı 1. olağan toplantısı 24 Ocak 2017 tarihinde Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Şahin BAYHAN’ ın Kurul Başkanı olarak yapmış olduğu açılış konuşmasında;

Organize Sanayi Bölgesinde yeni yatırım yapacak büyük yatırımcıların eleman ihtiyaçlarının karşılanması konusunda meslek liselerinde gerekli bölümlerin açılarak nitelikli eleman yetiştirilmesini, kısa vadede de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek mesleki eğitimlerle işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Şahin BAYHAN’ ın açılış konuşmasının ardından söz alan Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ 2016 yılında yapılan çalışmalar ve kurum faaliyetleri hakkında Kurul üyelerine gerçekleştirdiği sunumun ardından, 2017 yılında engelli ve kadın istihdamına ağırlık vereceklerini, OSB Müdürlüğü ile OSB de faaliyet gösteren işyerleri ile devamlı irtibat halinde olacaklarını, temininde ve karşılanmasında güçlük çekilen mesleklerle ilgili çeşitli projeler hayata geçireceklerini, ayrıca İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile de Özel Politika Kapsamında ki meslekler, Girişimcilik ve Meslek Edindirme Kurslarına ağırlık vererek ilçede bulunan vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarının sağlanacağını, 2017 yılının İSTİHDAM odaklı bir yıl olmasının planlandığını belirtmiştir.

– İŞKUR’un 2016 yılı içerisinde yapmış olduğu işgücü piyasası analizi sonrası tespit edilen 25 adet meslek ile Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamındaki 6 mesleğin 2017 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planına dahil edilerek ilimizde ki karşılanmasında ve temininde güçlük çekilen mesleklerin karşılanması sağlanacaktır.

– Kurul üyelerine Çocuk İşçiliği konusunda SGK İl Müdür Yardımcısı Semih Turan Gazi ÖZKAN tarafından, tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam olanakları hakkında da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Mustafa ÖZATEŞ tarafından bilgi verilmiştir.

– Ortaköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Ağaçören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin yıllık işgücü eğitim planına dahil edilmesi istenen meslekler kurul üyeleri tarafından onaylanarak yıllık işgücü eğitim planına dahil edilmesi kararlaştırılmıştır.

Genel olarak işsizliğin giderilmesi, istihdamın arttırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya;

Vali Yardımcısı Sayın Şahin BAYHAN Başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Güven KEMERKAYA, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Dr. Volkan IŞIK, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü

Refik TEZCAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hatice OFLAZ, Ticaret İl Müdürü Vahit ÖZER, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit ERTEN, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ömer KARTAL, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan CEYLAN, Sakatlar Derneği İl Temsilcisi Bekir KAYA, Türkiye İşveren Konf. İl Temsilcisi Mahmut ÇIRAKOĞLU, Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Temsilcisi Hatice ŞAHİN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Mustafa ÖZATEŞ ve Sosyal Güvenlik İl Müdür Yrd. Semih Turan Gazi ÖZKAN katılmıştır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021