SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’a Düve Bankası Kurulacak

Aksaray’a Düve Bankası Kurulacak

A - +

Aksaray Haberleri - 23.12.2014 - 11:06

Aksaray’a Düve Bankası Kurulacak

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da hayvan ıslahının sağlanması, embriyo transferi ile daha kaliteli hayvanlar üretilmesi için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düve bankası kurulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray’ın hayvan ıslahında biraz geride kalmış bir il olduğunu belirterek, ıslah çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ıslah amaçlı bir birlik olduğunu belirten Başkan Kayan, “Damızlık birliğimiz ıslah amaçlı bir birliktir. Şimdiyle kadar bu ıslah amaçlı olarak diğer illerde bazı bölgelerde oluşturulmuş ama bizim bölgemizde biraz geç kalınmış. Ama inşallah bundan sonra yapacağız. Burada bir düve bankası oluşturacağız. Aşağı yukarı bin başlık bir düve bankası oluşturmak ve bu düvelere embriyo transferi yapıp daha kaliteli hayvanlar elde etmektir. Bu konuyla ilgili olarak biz sayın Valimize de bir sunum yaptık. Valimizde çok olumlu karşıladı ve ihtiyacımız olan gerekli bütün destekleri vereceklerini, yanımızda olacağını söyledi. Buradan da kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray’a dışarıdan gelen hayvanı tamamen engelleyeceklerini ve Aksaray’dan dışarıya hayvan satışı ve pazarlaması yapılacağını belirten Başkan Kayan, “Aksaray’ı hayvan getiren bir il olmaktan çıkartmayı düşünüyoruz. Hayvan satan, hayvan pazarlayan bir il olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Dışarıdan gelen hayvanı bitirmek ve kendimiz üreterek bunun satışını ve pazarlamasını yapmak istiyoruz. Bunların oluşumunu sağlamak lazım. Bizim birliğimizin esas amacından biri de budur. Böyle projelerimiz var. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz ve üreticilerimizi daha verimli ve daha kaliteli hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021