SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Valisi Ataklı: ‘Havalimanı çalışmaları başladı’

Aksaray Valisi Ataklı: ‘Havalimanı çalışmaları başladı’

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2015 - 20:46

Aksaray Valisi Ataklı: ‘Havalimanı çalışmaları başladı’

Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı yazılı açıklamada; Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 30 Nisan’da Aksaray ve Niğde illerini ziyaretlerinde açıkladığı Hasandağı Havalimanı ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan Aksaray Valisi Şeref Ataklı’yı Valilik makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonrasında Vali Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan açıklamalarda bulundular.

Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın gündeminde yer alan havalimanı konusunda Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü ve Milletvekili İlknur İnceöz ile bir takım değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Vali Ataklı açıklamasında, Sayın Başbakanımızın Aksaray ziyaretinde bu konuyu ifade etti. Niğde’de aynı konu gündeme gelmiş ve Sayın Başbakanımız Hasandağı Havalimanı olarak ismini koydu. İki İl arasında uygun konumda havaalanı yapımı gündeme geldi. Bakanlığımızın bu konudaki çalışmaları sürüyor’ dedi.

Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, güçlü ve her gün ulaşılabilir erişilebilir durumda uçakların kalkmasının Aksaray ve Niğde içinde bölgesel hava limanının çok daha faydalı olacağı kanaatinde olduklarını söyledi. Yer konusunda alınmış bir kararın olmadığını belirten İnceöz, ‘Yerel bir hava limanımı? bölgesel uluslar arası bir havalimanı mı olacak? Sayın Başbakanımız net bir açıklama yaptı. Aksaray ve Niğde Hasandağı hava limanına kavuşacak. Bizde net söylüyoruz. Aksaray’a havalimanına yaptıracağız. Bunun üzerinden spekülasyona sebebiyet verecek açıklamalardan vazgeçelim.’ dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ise yaptığı açıklamada Aksaray ve Niğde illerinde daha önce yarım kalan havalimanı inşaatları bulunduğunu söyledi.

Havalimanı yapılması ile ilgili illerdeki yarım havalimanlarının tamamlanmasının da seçenekler arasında bulunduğunu ifade eden Turan: ‘Bu konuda bir diğer seçenek ise eşit mesafede bölgesel havalimanı yapabilir miyiz? biz bunu araştırıyoruz. 1. Seçenekte yarım inşaatların tamamlanması konusu var. Küçük ölçekli, daha düşük yolcu kapasitesi havalimanı…Niğde de de aynı şekilde yapabiliriz. 2. Seçenekte biraz daha büyük pist uzunluğu orta ve büyük ölçekli uçakların inebileceği yurt dışı uçuşlara müsait direkt Aksaray’a veya yakın bir yere iniş sağlayacak büyük ölçekli bir tasarım yaptık. Hem Aksaray hem Niğde ye eşit mesafe yapılabilecek alternatifler mevcut. Bölgelerin topografik kriterlere göre, iklim şartları, rüzgar durumları, yağış koşulları, sis durumlarını inceliyoruz. Burada alternatif üç yerimiz var. Geçen hafta arazide inceleme çalışmaları yaptık. Aksaray ve Niğde havalimanlarını inceledik. Alternatif bölgelere de baktık.’

-Her ile küçük havalimanımı ? büyük ölçekli uluslar arası uçuşların olabileceği bir hava limanı mı ?

Turan açıklamasının devamında; ‘Sayın Başbakanımız adını koydu. Bölgesel yaparsak adı Hasandağı ancak yereldeki aktörlerimiz Valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla bu konuyu tekrar irdeleyeceğiz. Hangisi bölgenin, yörenin menfaatine… her ile küçük birer havalimanımı yoksa iki ile hitap edecek daha büyük ölçekli uluslar arası uçuşların olabileceği bir hava limanını buna karar vereceğiz. Karar vereceğimiz sadece yer konusu değil işletme koşullarını da düşünmemiz gerekiyor. İç dış hatlar günde kaç uçuş ve yolcu potansiyeline görede planlama yapmamız gerekiyor. Bölgenin Aksaray ve Niğde nin ihtiyaçların giderecek çözüm üreteceğiz. Sayın Başbakanımız açıklama yaptı bakanımız talimat verdi. Bu proje çalışmamız var. Şu an itibariyle Nereye olacak sorusuna cevap veremiyoruz. Bunu Niğde de de yanıtlamadık. Burada da yanıtlayamayacağız. Ancak alternatifleri sayın valimiz ve vekillerimiz biliyor. Bir spekülasyon olmasın diye yerini söylemiyoruz. Bölgenin ihtiyacını karşılayacak ölçekte bir hava limanı hayata geçireceğiz.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021