SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray TÜMSİAD, Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni yapıldı

Aksaray TÜMSİAD, Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 20.02.2017 - 10:37

Aksaray TÜMSİAD, Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni yapıldı

TÜMSİAD Aksaray Şube başkanı İlker Başgan yaptığı açıklamada, Tümsiad 18 Şubat 2017 tarihli Derneğimiz ve Kosgeb işbirliği ile Sultanhanı Kasabasında düzenlenen ‘Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni Aksaray Tümsiad il binasında gerçekleştirildi.

TÜMSİAD olarak Sultanhanı’nda düzenlediğimiz Girişimcilik Eğitimi Sertifikalarını Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Sn. Refik TEZCAN, Aksaray Kosgeb Müdürümüz Sn. Hakan KOÇAK’ın katılımları ile girişimcilere teslim ettik.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Aksaray şubesi ve Kosgeb işbirliği ile Sultanhanı Kasabasında düzenlenen Girişimcilik Eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Düzenlenen törende Aksaray TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Başgan; Bu ülkenin hayal edenlerden çok hayalini gerçekleştirenlere ihtiyacı var diye söze başladı. Başgan, Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli İstihdam projesinde ve ülkenin 2023 hedeflerinin geçekleştirilmesi için ülkenin girişimci ruhunun desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik TEZCAN Girişimcilik için üretmek gereklidir. Bir şehrin gelişmesi için girişimciler olması gerekmektedir. Bir ülke eğer üretim yapmıyorsa gerilemeye mahkûmdur. Bundan sonra tüm STK’ların girişimcilik kursu vermeleri gerekmektedir. Şehre yenilik katmak lazım bu konuda sivil toplum kuruluşlarının devletle işbirliğinin önemini belirtip, Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü olarak girişimcilere her zaman destek vereceklerini dile getirdi.

Yine törende konuşan Aksaray Kosgeb müdürü Hakan KOÇAK Kosgeb Aksaray olarak Aksaray Üniversitesi dâhil 13 bin kişiye Girişimcilik Belgesi verdiklerini ve 360 girişimcinin bu desteklerden faydalanıp Ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladığını belirtti. Düzenlenen girişimci destek politikası ile bu sayının daha yukarıları çıkacağından ümit ediyorum deyip bu tür işbirliklerinin devam edeceğini belirtip sözlerine son verdi.

Program sonunda kursiyerlere Girişimcilik belgeleri teslim edilerek, kuracakları işlerde başarıları temenni edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021