SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Ticaret Borsası KIRIMOĞLU’nu Ziyaret Etti

Aksaray Ticaret Borsası KIRIMOĞLU’nu Ziyaret Etti

A - +

Aksaray Haberleri - 18.02.2017 - 15:06

Aksaray Ticaret Borsası KIRIMOĞLU’nu  Ziyaret Etti

19 Şubat’a kadar Kiev’de bulunacak olan Aksaray Ticaret Borsası meclis üyeleri, burada Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile de görüştü.

15-19 Şubat tarihleri arasında Agro Animal Show 2017 adlı fuarı ziyaret amacıyla, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün öncülüğünde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen Aksaray Ticaret Borsası meclis üyelerinin, önce 16 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’ni ve buradaki Ticaret Müşavirliğini ziyaret ettikleri aktarıldı.

Aksaray Ticaret Borsası meclis üyelerinin bunun dışında TUİD’i de (Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği) ziyaret ederek ülkeler arası ticaret imkanları üzerine konuşulduğu belirtildi.

Ayrıca ticaret borsası yönetim kurulunun, bugün 17 Şubat’ta Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdikleri ifade edildi.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün ve yönetim kurulu üyelerinin Kırımoğlu’ndan Rus işgali, Kırım Tatarlarına ve siyasi tutukluların savunmacılarına yönelik takibat ve Rus yönetiminin baskıları hakkında bilgi aldıkları, Aksaray Ticaret Borsası yönetim kurulu üyelerinin de Kırım Tatar halkının acılarını paylaştıkları, bu anlamda işgal altındaki Kırım’da yaşanan zulme sessiz kalmadıkları bildirildi.
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aksaray Şubesi’nin son zamanlarda artan etkinliği sonucunda bu gibi ziyaret ve ilişkilerin artacağı düşünülüyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021