SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Taşpınar’da Kültür Ve Halı Festivali

Aksaray Taşpınar’da Kültür Ve Halı Festivali

A - +

Aksaray Haberleri - 03.08.2015 - 14:49

Aksaray Taşpınar’da Kültür Ve Halı Festivali

Aksaray’da Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Taşpınar Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Taşpınar Kültür, Turizm ve Halı Festivali Taşpınar kasabasında gerçekleştirildi.
Festivalde bir konuşma yapan Taşpınar Belde Belediye Başkanı Cihan Yüksel, “Bugün Taşpınar kasabamızda 6’ıncısını düzenlediğimiz Taşpınar Kültür, Halı Kültür, Turizm Ev Halı Festivalini gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız kasabamız Aksaray ilimizin çok eski bir kasabası. Tarihi ile, kültürü ve halısı ile dünyaca ünlü bir beldemiz. Halımızın tanıtımı, bölge insanlarının kaynaşması. Bir kültür kaynaşması, birlik beraberlik mesajı vermek. Bizim kasabamızın geçim kaynağı daha önce halıcılığa dayanıyordu. Ancak günümüzde kasabamızın eğitim seviyesi oldukça yükseldi. Gençlerimizin hemen hemen yüzde 90’ı okumakta. Organize Sanayi Bölgemizin kasabamızda olmasından dolayı biz işsizlik sorununu çözmüş olduk. Bu kültürümüzün yaşatılması için son iki yıldır belediyemiz, halk eğitim ve milli eğitim bünyesinde bir kurs açtık. Şu anda 20 tane tezgahımızda 25 kursiyerimiz ile halımızın tekrar yaşatılması için, genç kuşaklara aktarılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Festivalde Zeynep Köşker yönetiminde Devlet Halk Dansları topluluğu, TRT sanatçılarından oluşan Ankara Rüzgar topluluğu, sanatçılar Cengizhan Akar, Mihriban Türkmen ve finalde de Engin Nurşani sahne aldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021