SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Sporumuzu 2.Lige Çıkartmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Aksaray Sporumuzu 2.Lige Çıkartmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

A - +

Aksaray Haberleri - 06.05.2019 - 11:54

Aksaray Sporumuzu 2.Lige Çıkartmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta Namağlup Silifke Sporu kendi saha ve seyircisi önünde 2-1 mağlup ederek grup şampiyonu olan Aksaray Belediye Spor, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 1. kademe play-off’ karşılaşmasındaki rakibi Akşehir Sporu Mersin Arena stadyumunda nefes kesen bir mücadele sonucu penaltılarla 7-6 mağlup ederek Türkiye Futbol Federasyonu 3. Ligine yükselmeyi başardı.

Aksaray Belediye Başkanı ve Aksaray Belediye Sporun onursal Başkanı Evren Dinçer, göreve geleli henüz çok kısa süre olmasına rağmen Aksaray Belediye Sporun Şampiyonluğunda çok en büyük pay sahibi oldu.

BAŞKAN EVREN DİNÇER MERSİN ARENA DA BİNLERCE TARAFTARI SELAMLADI

Göreve geldiği günden itibaren Aksaray Belediye Spora maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Başkan Evren Dinçer, Silifke maçında olduğu gibi Akşehir maçında da takımını yalnız bırakmadı.

Başkan Dinçer, Mersin Arena Stadyumunda kader maçına çıkacak olan Aksaray Belediye Sporlu Futbolculara moral ve motivasyon vermek için sahaya indi. Aksaray’dan Mersin’e akın eden binlerce Aksaray Belediye Spor taraftarı “Evren Başkan Buraya” diye tezahürat yaparak Başkanı yanlarına çağırdılar. Siyah Beyazlı taraftarların çağrısına kulak veren Başkan Evren Dinçer, saha içinden Tribünlere kadar giderek, tezahüratlara alkışlarla cevap verdi.

Mersin Arena stadyumunda kendilerine ayrılan yeri tamamen dolduran Aksaray Sporlu taraftarlar karşılaşma öncesinden başlayarak müthiş tezahüratlarıyla stadı inlettiler.

3. LİGE YÜKSELME MAÇI NEFESLERİ KESTİ

BAL’ ligi gruplarında şampiyon olan 68 Aksaray Belediye spor ile Akşehirspor, Mersin Arena Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçilirken, Akşehirspor 73. dakika İsmail Pata’nın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın böyle biteceğini sanan Akşehirsporlu taraftarlar çok büyük sevinç yaşarken, normal sürenin uzatma dakikalarında Aksaray Belediye Sporlu futbolcular Akşehir spor kalesinde gol aradılar ceza sahası içinde meydana gelen bir pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi 68 Aksaray Belediyespor 90+5’de Enes Soy’un penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı ve yeniden hayata döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca normal süre 1-1 tamamlandı. Maçın uzatma devresinde eşitlik bozulmadı.

Penaltılara giden maçta 68 Aksaray Belediyespor kullandığı 6 penaltının hepsini golle sonuçlandırdı, Akşehirsporun 6. penaltı atışında Aksaray Belediye Spor Kalecisi Akif gole izin vermeyince Rakibini penaltılar sonucunda 7-6 mağlup eden 68 Aksaray Belediyespor, 3. Lig biletini aldı

Karşılaşma sonrası Mersin Arene Stadyumu bayram yerine döndü. Aksaray Belediye Sporlu futbolcular, teknik ekip ve yöneticiler Şampiyonluk sevincini Aksaray’dan gelen binlerce taraftarla paylaştılar.

Futbolcular ve taraftarlar sevinç gözyaşları dökerken Şampiyonluğun mimarı Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de sahaya inerek 3 lige yükselme başarısı gösteren futbolcuları ve teknik heyeti kutladı.

Futbolcular Başkan Evren Dinçer’e sarılarak şampiyonluğu kutlarken taraftarlarda çok büyük bir mutluluk yaşadılar.

AKSARAY BELEDİYE SPORUN MERSİN’DE ŞAMPİYON OLMASI AKSARAY’DA DA ÇOK BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Aksaray Belediye Spor- Akşehir Spor maçının Kanal 68 TV tarafından canlı yayınlanması ve bu yayının Milli İrade Meydanındaki dev ekrandan canlı olarak verilmesi meydanı dolduran binlerce Aksaraylı tarafından heyecanla takip edildi.

Nefes kesen mücadeleyi ekranlardan takip eden Aksaraylı taraftarlar karşılaşmanın bitiş düdüğü ile şehri bayram yerine çevirdiler.

Aksaray Belediye Sporun 3. Lige yükselmesi şehirde çok büyük bir sevinçle karşılanırken, binlerce taraftar 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Şampiyon takımın futbolcularının Mersin’den dönmesini beklediler.

Akşam Milli İrade Meydanında düzenlenecek Şampiyonluk kutlaması için meydana gelen taraftarlar yağmura rağmen futbolcuları beklediler. Şampiyon Aksaray Belediye Sporun meydana geldiği anonsu ile siyah beyazlı taraftarlar meşaleleri yakarak meydanı futbolcuları coşkuyla karşıladı.

BAŞKAN DİNÇER ŞAMPİYONLUKTA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer burada yaptığı konuşmada şampiyon olan Aksaray Belediye Sporu daha iyi yerlere taşıyacaklarını ifade ederek “ Çok zorlu bir müsabaka geçirdik. 3 haftadır bu maça kitlendik. 3 Lige çıkmak için var gücümüzle çalıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Teknik ekibimize, futbolcularımıza, taraftarlarımıza, sizlere çok Teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İnşallah bundan sonra var gücümüzle maçlarımıza asılacağız. Futbolcularımızın yanında olacağız. Spor kulübümüzü güçlendireceğiz. 2. Lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Sporlu futbolcular ve teknik adamlarda yaptıkları konuşmalarda şampiyonluğun baş mimarı Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e Aksaray Valisi Ali Mantı’ya cefakar taraftarlara ve Aksaray halkına yürekten Teşekkür ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021