SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray SGK İl Müdürlüğü ile TÜMSİAD toplantı yaptı

Aksaray SGK İl Müdürlüğü ile TÜMSİAD toplantı yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.02.2016 - 14:11

Aksaray SGK İl Müdürlüğü ile TÜMSİAD toplantı yaptı

Aksaray Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü, Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptı.

TÜMSİAD toplantı salonunda yapılan toplantıda Asgari ücretteki 01.01.2016 dan geçerli artış ile ilgili konuşan İl Müdürü Çalışkan şöyle devam etti: “ Hükümetimiz bu artışla ilgili tüm yükü işverenlere bırakmamıştır. Artışın % 40’ ına tekabül eden 110 TL.’ yi hazineden karşılamaktadır. Teşvikleri de dikkate aldığımızda 291,57 TL’sini işverene yansımadan hazineden karşılandığını belirtmek isterim.

Sadece ceza yazmak değil yasal çerçeve içerisinde öncelikle rehberlik ve denetimin birlikte yürütülmesinin ciddi kazanımlar sağladığını gözlemlemekteyim.

Örneğin Aksaray Müteahhitler Birliği ile farklı zamanlarda yaptığımız toplantıların kayıt dışının azalmasında ciddi bir sonuç alındığı ortadadır.

Unutulmamalı ki, sigortasız çalışan bir işçinin ölümle sonuçlanan bir iş kazasında 225 bin TL.den başlayıp yaşı ve diğer durumlarına göre değişen bir rücu davası ile k arşı karşıya kalacağını anlattık.

İlaveten, 3 iş günü içerisinde iş kazasını bildirmeyen işveren, idari para cezası ile karşı karşıya kalıyor. Buna işverenlerimizin dikkat etmesini diliyorum.

Bilgilendirmenin, paylaşmanın, rehberlik etmenin önemli olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla Aksaray’ımızda kayıt dışını önlemede duyarlılık gösteren,kurumsallaşmış 37 iş yeri, 13 Sivil Toplum Örgütüne Teşekkür belgesi verdik.

Dünyada doktora ulaşmada sevk zinciri uygulanmayan ülke kalmazken, ülkemizde sevk zinciri uygulanmıyor. Bu sağlıktaki memnuniyeti artırdı. Ancak sağlıktaki israfında önüne geçilmesi gerekiyor. Gereksiz yere çekilen bir tomografi maddi külfetinin yanında araştırmalara göre ciddi sağlık kayıplarına neden oluyor.

Gereksiz ilaç kullanımı, gereksiz sağlık kuruluşuna gidilmesi sonucunda da ciddi maddi ve sağlık kayıplarına uğramaktayız. Yine ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre evde kullanılmayan kişi başı ilaç kutusu sayısı 3 olduğu; gereksiz ilaç kullanımı boyutunu ortaya koyuyor.” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda İl Müdürü Çalışkan, TÜMSİAD Başkanı İzzet Çevik’ e bir teşekkür belgesi takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021