SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray SGİM’den ADSYB ve Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine ziyaret

Aksaray SGİM’den ADSYB ve Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine ziyaret

A - +

Aksaray Haberleri - 23.12.2015 - 13:27

Aksaray SGİM’den ADSYB ve Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine ziyaret

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, Aksaray Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri (ADSYB) Bekir Kayan’ı ziyaret etti.

4000 üyesinin bulunduğunu söyleyen Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk 450.000 damızlık küçükbaş hayvanın bulunduğunu bunun kuzularla beraber 800.000’e ulaştığını ifade etti. Aktürk koyun ve keçi yetiştiriciliğindeki en önemli hususun otlak alanları olduğunu ifade etti.

ADSYB Başkanı Bekir Kayan ise birliğe üye 3000 üyelerinin bulunduğunu Aksaray süt üretiminin oldukça arttığını ifade etti. Kayan, ulusal bir süt fabrikasının Aksaray da faaliyet göstermesi nedeniyle üreticinin gelirlerinin arttığını ifade etti. Buna bağlı olarak Aksaray da yem üretiminin de arttığına dikkat çeken Kayan büyük baş hayvan sayısının daha da artacağını öngördüklerini ifade etti.

Ziyaretlerin sonunda Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan Sivil Toplum örgütü olarak Sosyal Güvenlik sistemine katkılarından dolayı her iki birlik başkanına teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021