SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray SGİM ile AKMÜB Kayıt dışı toplantısı yaptı

Aksaray SGİM ile AKMÜB Kayıt dışı toplantısı yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.05.2016 - 9:36

Aksaray SGİM ile AKMÜB Kayıt dışı toplantısı yaptı

Aksaray SGİM ile AKMÜB Kayıt dışı toplantısı yaptı. Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) birlikte, inşaatlarda Kayıt dışılığın önlenmesine yönelik AKMÜB toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda Sosyal Güvenlik ile ilgili konular hakkında görüş alış verişinde bulunurken, Kayıt dışı sigortasız işçi çalıştıranlarla yapılan mücadele ve İş kazaları konularına değinildi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan “kayıt dışı ile ilgili mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Bir yandan bilgilendirme çalışmalarımız sürerken diğer yandan denetim personellerimiz gereken denetim çalışmalarını yapmaktadır. İnşaat Sektöründe Aksaray da alt işverenler uygulamasının yerleşmediğini görmekteyiz. İnşaatlarda parça işler (sıva, elektrik, su vb.) kayıtsız ustalara yaptırılmakta bu da kayıt dışı işçi çalıştırılmasına sebebiyet vermektedir. Bu hususu Müteahhitler Birliği ile birlikte çözebileceğimizi düşünüyorum.” dedi
Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay ise “Kayıt dışı istihdama karşı mücadeleyi AKMÜB olarak sonuna kadar desteklemekteyiz. Kayıt dışı bize de zarar vermektedir”dedi.
Toplantıya Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Akbal, İl Müdürlüğü yetkilileri, Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay ile Birlik üyeleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021