SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Seninle Gurur Duyuyor

Aksaray Seninle Gurur Duyuyor

A - +

Aksaray Haberleri - 02.05.2015 - 20:24

Aksaray Seninle Gurur Duyuyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aksaray’da yaptığı miting öncesi on binlerce Aksaraylının karşısına çıkan ve halkı selamlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Aksaray seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla coşkulu bir şekilde karşılandı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, halka hitaben yaptığı konuşmada meydanda toplanan on binlerce kişiye “Bu kutlu davaya ancak bu yakışırdı” diyerek Ak Partili bir belediye olarak Aksaray’da bir yılda yaptığı hizmetleri sıraladı.

Başkan Yazgı yaptığı konuşmada şunları söyledi “ 2. Kılıçarslan’ın dediği gibi burası Salihler Yurdu, burası Zafer Yurdu, her dönemde her zaman en güzel başarıları gerçekleştirmiş olan memleketimiz Aksaray şimdi de Bilge Adamı bekliyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren bizler için en önemli şey sizlere hizmet etmek oldu. Gece gündüz durmadan, bir anımızı bile boş geçirmeden sizlere layık olabilmek için çalıştık” dedi.

Çalışmaları yaparken her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı örnek aldıklarının altını çizen Başkan Yazgı “Bunu yaparken önümüzde öyle bir lider vardı ki, öyle güzel bir insan vardı ki biz her adımımızı atarken, her işimizi yaparken mutlaka ve mutlaka onun yapmış olduğu şeyleri kendimize düstur edindik. O insan ki sizlerde biliyorsunuz şimdi Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucusu, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan. Bizler Belediyecilik yaparken onun düsturları ile hareket ettik. Onunda her zaman söylediği gibi Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki Devlet yaşasın” sözünü her zaman kulağımıza küpe yapacağız” şeklinde konuştu.

Göreve geleli 1 yıl olduğunu belirten Başkan Yazgı, 1 yılda yaptıklarını sıralayarak, “ Şuanda bulunduğunuz bu meydanda Ramazan sokağını kurarak çalışmalarımıza başladık. Ramazan boyunca 25 mahallede 20 bin vatandaşımız ile bir araya gelerek birlikte iftarlar yaptık, istişarelerde bulunduk.

Yine ilk defa film festivali gerçekleştirdik. Aksaray halkımızı sinema ve tiyatro kültürümüzün önemli duayenleri ile bir araya getirerek, kent meydanında açık hava sinema kültürümüzü büyüklerimizin anılarını tazeleyerek, küçüklerimize de bu kültürü tekrardan canlandırarak onlara

farklı bir deneyim kazandırdık. Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Hasan Dağı’nda profesyonel sporcular, ilk defa Yamaç Paraşütü gösterileri yaptılar” dedi.

Her zaman Engelliler, yaşlılar, kadınlar ve gençler olmak üzere 4 önceliklerinin olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,

“Bayan vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme ve hobi kursları eğitimi veren AKMEK’in üretim ve sergi alanı olan AKMEK Sanat Atölyesi Park Site AVM’de hizmete sunuldu.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmak amacıyla otopark ve toplu ulaşım araçlarını ücretsiz bunun yanında suyu yüzde 50 indirimli olarak hizmete sunuyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza toplu ulaşım araçlarımız tamamen ücretsiz hale getirildi.

Çarşı merkezinde Ulu Camii mevkiinde bulunan emekli büyüklerimizin dinlenmesi ve huzurlu bir ortamda sohbet etme imkânı sağladığımız Emekli Dinlenme Evi Projesini hayata geçirdik.

Zinciriye Medresesi adını yaşatmak adına eskisi gibi yeni dönemde de yeniden bilgi yuvası haline geldi. Medresemizde büyük bir kütüphane kurularak gençlerin hizmetine sunduk.

Kadın Koordinasyon Merkezini faaliyete geçirerek kadınlarımızın yönetime ve hizmetlere etkin katılımlarını sağlamak ve toplum içinde sorunlarını hep beraber aşmak için merkezimiz faaliyetlere başladı” dedi.

Başkan Yazgı bu şehri tek başına yönetmeyeceklerini mahalle meclislerini kurup halkla beraber çalışacaklarını belirterek, “Mahalle Meclislerimizde halkımızı yönetime ortak ediyor tüm işleri istişare ile yapıyoruz. Halka birlikte çıktığımız bu yolda halkımızı seçimlerden sonra unutmuyoruz, ortak aklın gücüne inanıp halkımız ile omuz omuza yürüyoruz” dedi.

Konuşması sık sık “onlar konuşur, Ak Parti yapar” sloganları ile kesilen Başkan Yazgı sözlerine şöyle devam etti:

“Toplu taşımada yeni dönem, 147 adet 2015 model araçlarımız ile uzun yıllardır çözüm bekleyen toplu taşıma sistemi kökten değiştirildi. Yeni araçlarımız donanım, güvenlik ve konforlu bir arada sunmanın yanı sıra engelli uyumlu ve daha yüksek kapasiteye sahip araçlarımız şehrimizde ulaşım yeni bir çağ başlattık ve halkımızın hizmetine sunduk. Yormayan ve akıcı bir trafik için bir gecede yollar genişletildi, bitirdiğimiz yol çalışmaları ile ulaşımımızı daha iyi noktalara taşıyoruz.

Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda bir gecede yeni yollar ve bağlantı yolları açarak trafiği rahatlatıyoruz.

Şehir merkezimizde bulunan trafiğin bel kemiği, Büyük Bölcek köprüsü şerit sayısı artırılarak yeni haliyle vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

İçme suyunun kalitesini arttırmak için kısa, orta ve uzun vade projeler hazırlandı. Kısa vade projeler sonuç verdi. Şehrin farklı noktalarına açılan 6 adet kuyu ile saniyede 350 litre su alınabilecek kaynaklar tespit edildi.

Çocuklar parksız kalmasın” sloganı ile yola çıkarak her mahalleye bir park inşa ederek geleceğimizin emanetçilerini sevindirdik. Bu amaçla Cumhuriyet Mahallesinde içinde dinlenme spor ve yürüyüş alanlarının bulunduğu Dev Park Projemiz büyük ölçüde tamamlandı. Kılıçaslan Parkı 2. Etap çalışması ile ödüllü projemizin devamını getirerek katmerleştiriyoruz. Çevreci Belediyecilik anlayışımız parklarımızdaki güneş enerjili aydınlatma sistemleri ile gözler önüne serilmiştir.

Yeşil Aksaray namımızı sürdürmek amacı ile yeşillendirme çalışmalarımız neticesinde 60 hektarlık alanda 80 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Aksaray’ı hem yerel anlamda tanıtacak hem de Aksaray’ın manevi büyüklerinden Somuncu Baba’yı Türkiye’ye tanıtacak ‘Aşkın Sırrı: Somuncu Baba’ filmi çekimleri şehrimizin tarihi noktalarında çekimlerine başladı.

Daha çok yolumuz var Allah’ın izniyle yapacağımız projelerden de kısaca bahsetmem gerekirse, Kadınların gönül rahatlığıyla gidebilecekleri, spor başta olmak üzere çeşitli sosyal etkinliklerde bulunabilecekleri Kadın Aktivite Merkezi kurulacak. Şehrin belli bölgelerine Gençlik Merkezleri kuracağız” dedi.

Başkan Haluk Şahin Yazgı konuşmasına son verirken istikrarın devam etmesi gerektiğini ifade ederek “ bizler bütün bu projeleri gerçekleştirebilmemiz için, bütün bu çalışmaları en iyi noktaya getirebilmemiz için siyasi istikrar lazım. Ekonomik istikrar lazım. Onun için ne gerekiyor bizlerin mutlaka ve mutlaka Aksaray’da 3-0 yapıp en güzel şekilde mecliste temsil etmemiz gerekiyor. Buna da canı gönülden inanıyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021