SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Küçükbaş Hayvan Kesimine Başladı

Aksaray Küçükbaş Hayvan Kesimine Başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.04.2015 - 16:51

Aksaray Küçükbaş Hayvan Kesimine Başladı

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Sincan Et ve Süt Kurumu ile Aksaray’da küçükbaş hayvan kesimi için sözleşme imzaladı.
Sincan Et ve Süt Kurumu Kombine Müdür Yardımcısı Halit Tufan, ekibi ile Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’ü ziyaret ederek küçükbaş hayvan kesimi için sözleşme imzaladı.
Türkiye’de et balık kurumlarının kapatılmasıyla hayvancılığın çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Mahmut Aktürk, hükümetin son dönemde et ve süt kurumu adı altında bir politika izlemesi ile hayvancılığın yeniden gerek ette gerek sütte belli bir noktaya geldiğini kaydetti. Küçükbaş hayvancılığı pazarlama noktasında sıkıntıların hala devam ettiğini aktaran Başkan Aktürk, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Sincan Et Kurumu’nun Aksaray’da küçükbaş hayvan kesimine başladığını söyledi.
Sincan Et ve Süt Kurumu Kombine Müdür Yardımcısı Halit Tufan’da, üreticiye verdikleri desteği anlatmak amacıyla bu bölgede ziyaretler yaptıklarını belirterek, üreticiye et ve süt kurumunun fiyat politikasını, nasıl destek vereceklerini anlattıklarını ve bu amaçla kesime Aksaray’da başlayacaklarını aktardı.
Sincan Et ve Süt Kurumu Kombinesi Veteriner Hekimi Mehmet Şahin, hizmeti üreticilerin ayağına getirmek için Damızlık Koyun Keçi Yetişticileri Birliği’nde olduklarını belirterek, Başkan Mahmut Aktürk aracılığıyla üreticilerle sözleşme yaptıklarını ve sözleşmeli besicilik kavramını devreye sokarak üreticilerin mağdur olmasını engellediklerini dile getirdi.
Küçükbaş hayvan üreticisi Mehmet Ali Mutlu, Sabri Aydın ve Mehmet Gökkaya Sincan et ve Süt Kurumu’nun başlatacağı küçükbaş hayvan kesimi çalışmasının faydalı olacağını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021