SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray İşkur’dan Engelli Zirvesi

Aksaray İşkur’dan Engelli Zirvesi

A - +

Aksaray Haberleri - 10.05.2017 - 15:58

Aksaray İşkur’dan Engelli Zirvesi

Aksaray Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler haftası münasebetiyle engel istihdam tanımıyor. “Engelliler Zirvesi gerçekleşiyor.” 12 Aralık Cuma günü saat 18:00’da Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında aralarında Aksaray işitme Engelliler Gençlik Spor ve Eğitim Derneği, Gönül Dostları Zeka Oyunları ve Zihin Sporları Kulübü Derneği, Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Aile Sosyal Politikalar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik Spor Kulübü, Engeliler Derneği Şubesi, Türkiye Beyaz Ay Derneği Aksaray Şubesi, Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor kulübü derneğinin engelli taleplerinin de yer aldığı yaklaşık 10 sivil toplum platformunun katılımıyla Engelliler zirvesi gerçekleşiyor.

İSTİHDAM ENGEL TANIMIYOR ENGELLİ ZİRVESİ

Zirve kapsamında Aksaray özel eğitim mesleki eğitim merkezi tarafından halk oyunları gösterileri, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik Spor komisyonu tarafından müzik dinletisi ve ardından engellilere yönelik İŞKUR tarafından verilen hibe teşvik programları ve diğer projeler hakkında sunumlar gerçekleşecektir.

Zirveden engellilerin istihdamına girişimciliğine ve meslek edindirme kursları kapsamında neler yapılabileceğine dair çok sayıda günden başlığı ile bir araya gelinecektir. Ayrıca zihinsel engelli ve Down sendromlu çocuklarımızın sosyal Entegrasyonu ve bu kapsamda Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü ile engelli derneklerinin iş birlikteliğinde yürütülmesi planlanan “Anne Çocuk Elele” ile projesinin tanıtımı gerçekleşecektir. 150 Engelli vatandaşımıza girişimcilik kursu düzenlenecektir. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşımıza Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığınca 36.000TL’ye kadar Hibe Desteği Projesi için proje desteği sağlanacaktır. Programın final kapsamında en fazla engelli istihdamı gerçekleştiren firmalara plaket takdim edilecektir. Bir farkındalık ve bilinç oluşturmak projesi olan istihdam engel tanımıyor engelliler zirvesine Tüm halkımız davetlidir. Bu vesileyle engelliler haftası münasebetiyle Tüm engelli Vatandaşlarımızın haftasını tebrik ediyor saygılar sunuyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021