SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray İşgücü Piyasası Analiz Raporu Hazırlanacaktır

Aksaray İşgücü Piyasası Analiz Raporu Hazırlanacaktır

A - +

Aksaray Haberleri - 10.04.2017 - 15:40

Aksaray İşgücü Piyasası Analiz Raporu Hazırlanacaktır

AKSARAY ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASINI, İŞVERENLERİ ZİYARET EDEREK İŞGÜCÜ PİYASASINDA İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLERİ YERİNDE TESPİT EDECEKTİR.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılı 03 Nisan – 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 422 işyeri ziyaret edilecektir.

Aksaray İlinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekilme nedenleri, işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.

Bu çalışma ile birlikte Aksaray işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Aksaray İlinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir.

ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR.

Avrupa Topluluğu Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması (NACE) Rev.2.21’li Kırılımında tüm illerde örnekleme yöntemi ile 17 sektörde genellenebilir sonuçlara erişilecektir. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 422 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörler ve istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir.

AKSARAY İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZ RAPORU HAZIRLANACAKTIR.

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Aksaray işgücü piyasası arz talep yönü ile ele alınacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021