SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray İl Eğitim Tarihi Müzesi Açılışı Yapıldı

Aksaray İl Eğitim Tarihi Müzesi Açılışı Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 29.11.2017 - 9:45

Aksaray İl Eğitim Tarihi Müzesi Açılışı Yapıldı

Aksaray İl Eğitim Tarihi Müzesi, “Geçmişimizden Ders Alarak Geleceğe Koşuyoruz” sloganıyla, 24 Kasım 2017 günü, ülkemizin diğer illerindeki İl Eğitim Tarihi müzeleri ile eş zamanlı olarak açıldı.
Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İl Eğitim Tarihi Müzesi açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer KARTAL’ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılışta, İl Milli Eğitim Müdürümüz; bu müzenin oluşmasında emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.
Gençlerin millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; sanat eserleri, müze ve anıtlar gibi millî değerlerimizi tanıyan, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında bağlantılar kurarak, gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar tamamlanmış ve her ilde bir “Eğitim Tarihi Müzesi”nin açılışı gerçekleşmiştir.

Bu planlama çerçevesinde ülke genelinde müzelerin önemi konusunda, başta eğitim camiamız olmak üzere toplumda farkındalık oluşturulması ve müzelerin okulların yaşayan bir birimi ve etkin bir öğrenme ortamı hâline getirilmesi amaçlanmıştır.
İl genelinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, dia, eğitim araç ve gereçleri, özellikle geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri ile objeler Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okul ve kurumlardan toplanmış ve Aksaray İl Eğitim Tarihi Müzesinde koruma altına alınmıştır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021