SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Aksaray Emniyeti suçlulara göz açtırmadı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.04.2020 - 13:47

Aksaray Emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Mart ayında il merkezi ve ilçelerde suçlulara göz açtırmadı.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan başarı operasyonlarda 36 olayda, 64 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bunlardan 51 şahıs serbest kalmış, 13 şüpheli adli makamlarca TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 60.46 gram eroin, 143.63 gram kubar esrar, 0.90 gram toz esrar, 157.25 gram metamfetamin, 5.716 adet ecstacy hap, 21.21 gram skunk maddesi ele geçirilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerimiz tarafından 8 ayrı kaçakçılık, mali ve organize suçlarla ilgili 13 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış, şüpheli şahıslardan piyasa değeri milyonlar olan 98.577 adet telefon aksesuarı, 8 adet kaçak cep telefonu, 2000 litre kaçak alkol, 180 adet kaçak içki, 4 ton kaçak yağ ve 129 adet emtia ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsa ve mala karşı işlenen suçların aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 10 Evden Hırsızlık, 3 İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, 1 Açıktan Hırsızlık olayı olmak üzere 14 ayrı olay aydınlatılmış, bu olaylara karıştığı tespit edilen 12 şahıs yakalanmış, yakalanan bu şahıslardan 6 şüpheli TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 2 ayrı yağma, 3 ayrı kasten yaralama olayı ile ilgili 12 şüpheli şahsa işlem yapılmış, bunlardan 8 şüpheli TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama ile ilgili 3 işyerine ve kumar oynatan ve oynanan 17 şahsa gerekli işlemler yapılmıştır.

Firari şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 24.612 şahsın UYAP ve GBT sorgusu yapılmış, değişik suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 78 şahıs ve yoklama kaçağı 163 şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 34 şahıs TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Kayıp olarak aranan 21 şahıs bulunarak ailelerine veya istekleri doğrultusunda ilgili kurumlara teslim edilmiştir.

Olaylara karışan şüphelilerden; 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet pompalı av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve 47 adet fişek, 13 adet bıçak ele geçirilmiştir.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; toplam 18.477 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusuru görülen 6.487 araç ve sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır. İl geneli sorumluluk bölgemizde 1 ölümlü, 54 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken 139 vatandaşımız yaralanmıştır.

Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kameralarından yapılan denetimlerde; kural ihlali yaptığı tespit edilen 714 araca idari para cezası uygulanmıştır. Alkollü araç kullanmaktan 35, 100 ceza puanından 1, uyuşturucu kullanmaktan 4, sağlık şartlarından 1 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 121 araç trafikten men edilmiştir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021