SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinden “EVLİLİK OKULU”

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinden “EVLİLİK OKULU”

A - +

Aksaray Haberleri - 02.03.2017 - 12:46

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinden “EVLİLİK OKULU”

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetlerinin yanısıra, Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti ve Eğitimi de veriyor. Evlenecek gençlere yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen, Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut; “Evlilik okulu“ ile ilgili şunları söyledi.

“Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Şubat 2016 tarihinden beri, 110 kişiye Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti ve eğitimi verdik. Görevli psikolog arkadaşlar evliliğin bir adım öncesinde evlenecek gençlere sosyal, iletişim becerileri, cinsel ve psikolojik konularda bilgi veriyor. Belediyemize ve halk sağlığı müdürlüğümüze evlenmek için müracaat eden gençlerimizi bu uygulamaya bekliyoruz. Evlilik okulunda ki amacımız, evlenecek ve yeni evlenen çiftlerin sağlıklı bir şekilde evliliklerini yürütmelerini yardımcı olmak, evliliğin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlamaktır” dedi.

Psikologlar çiftlere eğitim veriyor Evlilik öncesi sağlık raporu için hastaneye gelen çiftlerle görüşen psikologlar, cinsellikten iletişime kadar her alanda çiftlere eğitim veriyor.

“Evlilik okulu” ilgili bilgi veren psikolog Sebil Meral, evlilik öncesi çiftlere her alanda eğitim verdiklerini ve farkındalıklarını artırdıklarını söyledi. Evlilik öncesi danışmanlık hizmetinin Sağlık Bakanlığı’nın yeni geliştirdiği bir uygulama olduğunu anlatan Meral, şunları söyledi: “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu uygulamaya ilk geçen hastanelerden biri. Evlilik öncesi danışmanlık hizmeti kapsamında evlilik için sağlık raporu almayan gelen çiftleri bize yönlendiriyor. Biz de çiftlerle ayrı ayrı görüşme yapıyoruz. Onlara evlilikle ilgili gerçekçi beklentilerini oluşturmalarını, iletişim becerilerini geliştirmelerini, nasıl sorumluluk paylaşacaklarını, duygusal yakınlıklarını nasıl kuracaklar, geniş aile ile ilişkilerini nasıl düzenleyecekler, bütçe yönetimini nasıl yapacaklar, empati konusunda birbirlerini nasıl daha iyi anlayabilirler gibi konularda eğitim veriyoruz. Evlilik öncesi danışmanlık hizmeti çiftlerin aile kavramı hakkında farkındalığını artırıyor, iletişim becerilerini geliştirdiği için sorunların daha rahat atlatmalarını sağlıyor. Evlilikle ilgili bilinçli yaşam becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Evlilik öncesi danışmanlık hizmeti alan çiftlerimiz bu konuda gerçekten faydalı olduklarını söylüyor. Çünkü olaylar hakkında, evlilik hakkında farkındalıklarını artırmış oluyoruz. Eğitim ile birlikte bir kere evliliğe böyle tamamen bilinçsiz bir şekilde başlamamış oluyorlar. Olayların farkına vararak başlıyorlar. Beklentilerini de ona göre belirliyorlar.

Ayrıca “Evlilik Okulunda” üreme sağlığı, cinsellik açısından da bilgi aktarıyoruz. Bu görüşmelerin sonunda ailelere Eğitim ve Araştırma Hastanemizin hazırladığı kitapçık ve broşürlerimizi veriyoruz. Çiftler, evlilik sonrası da ihtiyaç duyarlarsa bize yeniden ulaşabiliyorlar” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021