SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Devlet Hastanesi’nden Türkiye de bir ilk

Aksaray Devlet Hastanesi’nden Türkiye de bir ilk

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2015 - 15:30

Aksaray Devlet Hastanesi’nden Türkiye de bir ilk

Şizofren hastalarından oluşan ilk tiyatro topluluğu; Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezince kuruldu.

ADH Toplum Ruh Sağlığı Tiyatro Topluluğu, “Ben de Varım” isimli oyunları ile Aksaraylı tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

28 Nisan 2015 Salı günü (Yarın) saat 19.00’da Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelenecek “Ben de Varım” isimli oyuna Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.DR. Himmet DURGUT, Aksaraylı tiyatro severleri oyunu izlemeye, şizofren hastalarına destek olmaya çağırdı.

Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanlarından Dr. Basri Köylü öncülüğünde oluşturulan tiyatro topluluğunda hedef tiyatronun tedavi amaçlı, iyileştirici etkisinden faydalanarak, toplumun şizofren hastalarına karşı ön yargılarını kırıp, gereksiz korkuları ortadan kaldırmak.

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Tiyatro Topluluğu hakkında bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, tiyatro topluluğunun oluşmasında kendilerine destek olan Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet DURGUT ve Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Metin Çiftçi’ye teşekkür ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben de Varım” isimli tiyatro oyunumuz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde hastaların doğaçlama ve skeçleri ile ortaya çıkarak tiyatro oyununa dönüştü. 21 şizofren hastamızla Ocak 2015’de çalışmalarımıza başladık. Tiyatronun tedavi amaçlı iyileştirici etkisini kullanarak, hastalarımızdan çok iyi sonuçlar almaya başladık. Çalışmalarımız ilerledikçe hastalarımızın kendilerini daha iyi ifade etmeye başladıklarını, hastalık belirtilerinin azaldığını, iyilik hallerinin arttığını, kenarda köşe de sessizce oturan hastalarında oyuna katılarak, öz güvenlerini arttırdıklarını gördük ve Sonrasında Sosyal sorumluluk projesine dönüştürmeye karar vererek Tiyatro Topluluğunu kurduk. Ülkemizde şizofren hastalarından oluşan benzer bir uygulama yok. Dünya da çok nadir. Kendimde tiyatro eğitimi aldım. Psikiyatri Uzmanı olarak amacımız tiyatronun tedavi edici ve iyileştirici etkisini kullanarak, toplumumuzda Şizofren hastalarına karşı oluşan olumsuz önyargıyı kırmak, gereksiz korkuları ortadan kaldırmak, tiyatroyu kullanarak hastalarımızın toplumla buluşmasını sağlamakdır”.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021