SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Devlet Hastanesi’nde İlk BYPASS Ameliyatı Yapıldı

Aksaray Devlet Hastanesi’nde İlk BYPASS Ameliyatı Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.04.2016 - 16:35

Aksaray Devlet Hastanesi’nde İlk BYPASS Ameliyatı Yapıldı

Aksaray Devlet Hastanesi’nde ilk anjiyodan sonra ilk bypass ameliyatı da başarı ile gerçekleştirildi.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Korhan Erkanlı başkanlığındaki uzman ekip tarafından gerçekleştirilen açık kalp ameliyata Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Dr. Serkan Sönmez’de katıldı. İlk bypass ameliyatı, yapılan anjiyografide kalp damarları tıkalı olan Yurdagül Koca (70) isimli hastaya yapıldı. Ameliyat yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası hasta yakınlarını bilgilendiren Doç. Dr. Korhan Erkanlı, ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ancak ameliyat sonrasında takip gerektiği için hastanın 24 saat yoğun bakım ünitesinde takip edileceğini açıkladı.

Aksaray’ın Anjiyografiden sonra bir rüyasının daha gerçekleştiğini ifade eden Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, “Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Korhan Erkanlı’ya ve ekibi oluşturan Op. Dr. Ünal Aydın’a, Anestezi Uzmanı Akın Topkarcı’ya, Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Serkan Sönmez’e, Aksaray Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Turhan’a, Perfüzyonist Ramazan Bacaksız’a, Ameliyathane hemşireleri Derya Şahin ve Nuray Kavuncu ile Yoğun Bakım Hemşiresi Gülcan Aydın’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Cengizhan Kılıçaslan ise, Aksaray Devlet Hastanesi olarak 2016 yılında pek çok ilki yaşadıklarını, 8 Ocak 2016 tarihinde yapılan ilk anjiyografi ’den sonra 7 Nisan 2016 tarihinde de ilk bypass ameliyatını gerçekleştirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021