SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesinden Malaklı Köpekleri Çiftliği

Aksaray Belediyesinden Malaklı Köpekleri Çiftliği

A - +

Aksaray Haberleri - 21.02.2017 - 13:35

Aksaray Belediyesinden Malaklı Köpekleri Çiftliği

Evliya Çelebinin tabiri ile “Anadolu Aslanı” şeklinde adlandırdığı Malaklı ırkı köpekler, “Aksaray Belediyesi Malaklı Irkı Köpekleri Koruma ve Üretme Merkezi”nde koruma altına alındı. Hayvan severler ve isteyen vatandaşlar, belirli bir ücret karşılığında üretim merkezindeki malaklılardan talepte bulunabiliyor.

Türkiye’de çoban köpekleri ırkı arasında en büyüğü olarak kabul edilen Malaklı Köpeği, fiziki olarak iri ve kemikli yapısıyla cinsleri arasında en belirgin özelliğe sahip. İri cüssesi ve kalın ayakları ile büyük kafası, sarkık dudağı olan Malaklıların, Aksaray yöresinde dudağa “malak” dendiğinden dolayı bu adı aldığı biliniyor.

Evliya Çelebi’nin Anadolu’da gezerken ‘Bir aslan gördüm” sözüyle tabir ettiği Aksaray Malaklısı, Aksaray ve yöresine özgü bir bekçi ve çoban köpeği olarak adını dünyaya duyurmaya başladı. Birçok bölgeden bu köpeğe sahip olmak isteyen birçok hayvan sever bulunuyor.

Aksaray Belediyesi, şehre has marka değere sahip Malaklılar için “Malaklı Irkı Köpekleri Koruma ve Üretme Merkezi” tesisi kurarak bu ırkı koruma ve kontrol altına aldı. Tacin Mahallesi Hobi bahçelerinin yanına kurulan tesiste belirli yaşlardan malaklı bulunuyor. İsteyen herkes, büyüklüğüne ve rengine göre de değer biçilen fiyatlardan bu köpekleri ücret karşılığında alabiliyor.

Aksaray’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmek amacıyla Otogar kavşağına Malaklı heykeli yerleştirilerek Malaklıların tanıtımına özen gösteren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bu ırkın artık koruma alına alındığını bildirdi. Başkan Yazgı, “Malaklı köpeğine talebin artması sonucu Malaklı üretim çiftliğimizi kurduk. Çünkü çok yoğun bir talep vardı. Malaklı tesisimiz faaliyete başladı. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021