SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesi Sel Yaralarını Sarıyor

Aksaray Belediyesi Sel Yaralarını Sarıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 04.06.2015 - 14:30

Aksaray Belediyesi Sel Yaralarını Sarıyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, etkili olan sağanak yağış ve yer yer etkili dolu yağışının yol açtığı sel felaketi sonrasında zarar gören mahallelerde bir dizi incelemelerde bulundu. Sel felaketinden etkilenen ailelere geçmiş olsun dilediğinde bulunan Başkan Yazgı, “Merak etmeyin. Selin izlerini hep birlikte, el ele verip sileceğiz. Kimse böyle olsun istemez ama bu doğal bir afet. Bizde bu yönde gerekli tedbirleri alıp sizlerin zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Aksaray’da etkili olan yağış sonrasında sel afeti için risk bölgeleri altında bulunan Zafer, Bedir Muhtar, Bahçeli, Laleli, Kurtuluş Mahalleleri başta olmak üzere Toki ve diğer mahallelerde sel baskınları yaşandı. Belediye ekipleri su baskınlarına anında müdahale ederek su tahliye işlemi başlattı.

Sel felaketinin ardından Aksaray Belediyesi yaraları sarmaya başladı. Sel nedeniyle toprak kayması yaşanan bölgeler ve kapanan yollar kepçe ve greyderlerle tekrar açıldı. Zarar gören kaldırım ve yolların onarımına tekrar başlandı.

Belediye Başkan Yazgı, felaketin en fazla izlerinin olduğu Laleli, Kurtuluş, Bahçeli, Bayram Baba, Bedir Muhtar, Kalanlar ve Zafer Mahallelerinde inceleme başlatarak selden etkilenen aileleri ziyaret etti. Başkan Yazgı’nın bazı bölgelerde ki incelemelerine Ak Parti teşkilatı da eşlik etti. İl başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili adayları İlknur İnceöz, Hüseyin Hüyük, Kadın Kolları Teşkilatı mağdur olan aileleri ziyaret ederek geçmiş olduk dileklerinde bulundular.

Hasar Tespit Komisyonu Sel Bölgesinde

Başkan Yazgı, maddi hasarın meydana geldiği bölge halkı ile görüşmesinde yaşanan maddi kayıpların kurulan komisyon tarafından karşılanacağını belirtti. ‘Halkımızın endişe etmesine gerek yok’ diyen Başkan Yazgı, Hasar Tespit Komisyonunun tespit çalışmalarını aralıksız sürdüğünü söyledi ve “Aksaray Belediyesi olarak en zor zamanında halkımızın yanındayız. Selin açtığı yaraları sarmaya, eksikleri gidermeye çalışıyoruz. İlk aşama olarak kapalı yollarda temizleme ve hafriyat çalışmaları başlattık. Hasar ve kayıpları tespit eden komisyonumuzun çalışma raporları dahilinde her vatandaşımızın mağduriyetini imkanlar el verdiği ölçüde karşılayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021