SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesi Günebakan Sertifikasına Devam Ediyor

Aksaray Belediyesi Günebakan Sertifikasına Devam Ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 19.02.2015 - 18:25

Aksaray Belediyesi Günebakan Sertifikasına Devam Ediyor

Aksaray Belediyesi’nin gıda güvenirliğini artırmak ve işletmelerin hijyen standardını yakalaması amacıyla başlattığı Günebakan Projesinin 8’inci sertifikası da sahibini buldnu.

Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin son zamanlarda rağbet gösterdiği ‘Günebakan Sertifikası’ işletmelerindeki hijyen standartlarının arttırılmasının yanında tüketicilerin güvenilir gıda sunmayı amaçlıyor. Günebakan sertifikası ile Aksaray’daki işletmelerin hizmet kalitesinin tescillenmesi ve müşteriler nezdinde işletmenin değer kazanması Aksaray Belediyesi garantörlüğünde geçekleşiyor.

Halkın güvenilir daha temiz ve güvenilir gıda tüketmesi amacıyla Aksaray Belediyesi’nin başlattığı Günebakan Projesine müracaat eden Ağaçlı Mado, yapılan değerlendirme sonunda sertifika almaya hak kazandı. Ağaçlı Mado’da düzenlenen sertifika teslim törenine katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Günebakan’ın Aksaraylı esnaflar tarafından rağbet gördüğünü söyledi. Aksaray Belediyesi’nin tarafından denetlenerek hazırlanan Günebakan Sertifikasına tüm gıda işletmelerinin müracaat edebileceğini aktaran Başkan Haluk Şahin Yazgı, “Şimdi Ağaçlı Tesislerinin içindeki Moda Kafedeyiz. Orhan Ağaçlı gibi saygı duyduğumuz işadamı abimizin yanındayız. Günebakan projesi Belediyemizin öncülük ettiği bir uygulama ve proje hayata geçtiğinden itibaren birçok tesisimiz bu sertifikayı almaya müracaat etmeye başladılar” dedi.

‘Günebakan Sertifikalarını hak edenlere veriyoruz’ diyen Başkan Yazgı, “Belediyemizin günebakan için belirlediği 32 tane kriter var. Bu kriterleri göz önüne alarak 100 üzerinden puanlama yapıyoruz ve 80 puan ve üstü olan işletmecilerimize biz bu sertifikayı veriyoruz. Bugünde şu anda Mado Kafedeyiz. Bu zamana kadar alan işletmelerin puanlama üzerinden en yüksek puanı alan işletmenin içerisinde bulunmaktadır. Günebakan projesi sizlerin de bildiği gibi tamamen teşvik ve gönüllük esasına dayanıyor. Bu değerlendirme kesinlikle cezalandırma sistemi değil. Vatandaşlarımızın bu sertifikayı gördüğü zaman bu işletmelerin gönül rahatlığıyla ürün yada alışveriş yapabilirler. Çünkü bu sertifika hem hizmet kalitesi olsun hem de üretilen malzemelerin kalitesi olsun en üstte olduğunun göstergesidir. Belgeyi almayı hak kazanan bu işletmemize bu sertifikamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Yazgı, tören sonrasında Ağaçlı Mado’nun Günebakan Sertifikasını işletme sahibi ve iş adamı Orhan Ağaçlı’ya teslim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021