SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesi 1 Yılda 52 Proje Gerçekleştirdi

Aksaray Belediyesi 1 Yılda 52 Proje Gerçekleştirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 01.04.2015 - 8:56

Aksaray Belediyesi 1 Yılda 52 Proje Gerçekleştirdi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi’nin bir yılda yaptığı çalışmalarını değerlendirdi. Toplantıda, “Söz verdik ve çok çalıştık” diyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, asıl amaçlarının Aksaray’ı marka şehir yapmak olduğunu söyledi.
Aksaray Belediyesi’nin son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 52 projenin tanıtıldığı gala toplantısı ‘Birlikte Başardık’ sloganı adı altında gerçekleşti. Bir otelde düzenlenen gala tanıtım toplantısında bir yılda hayata geçen projelerin sunumu yapıldı. Başkan Haluk Şahin Yazgı, son bir yılda yapılan icraatları ‘Birlikte Başardık’ sloganıyla anlatırken, ileriki dönemi kapsayan stratejik çalışma planındaki projeleri slayt sunumu eşliğinde tek tek anlattı. İlk olarak toplu taşımada yaşanan sıkıntının çözüldüğünü hatırlatan Başkan Yazgı, su konusunda ciddi girişimler yapıldığını ve Aksaray’ın çeşitli bölgelerinde içme suyu sondaj çalışması başlattıklarını söyledi. Halkı yönetime ortak etmek için birçok mahallede Mahalle Meclis Toplantıları yapıldığını aktaran Başkan Yazgı, Ramazan Sokağı ile Mahalle İftarlarının halk tarafından beğeni topladığını belirtti. Başkan Yazgı, konuşmasında Beyaz Masa ile halkın sorununa çözüm üretildiğini, 30 hatta 40 yıldır hizmet gitmeyen kenar mahallelere asfalt başta olmak üzere belediye hizmetlerinin götürüldüğünü aktardı. Ana başlıklar altında sunulan hizmetlerin başında, yenilenen toplu taşıma araçları, Mahalle Meclisleri, Ramazan Sokağı, Mahalle İftarları, etrafı kapatılan pazar yerleri, ilk defa bu yıl yapılan Klasik Otomobil Rallisi, Film Festivali, her yıl geleneksel hale gelen Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali, Aksaray’ın işlek caddeleri üzerine şehrin manevi önderleri Somuncu Baba, Kılıçaslan heykeli, saat kulesi, Avrupa standartlarına uygun hale dönüştürülen Et Entegre Tesisleri, 100 parklık dev ihale, emekliler için emekli dinlenme evi ve çay bahçesi, Akmek Sanat Atölyesi, taziye çadırı, Günebakan, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, sokak hayvanları için iş birliği protokolü, Huzurlu Yaşam Aracı, ulaşımda ise led ışıklı trafik sinyalizasyon sistemi, trafik daha akıcı olması ulaşım master planı dahilinde yapılan yeni kavşak noktaları, Büyük Bölcek Köprüsü başta olmak üzere 7 adet köprü ihalesi öne çıktı. Kültür ve sanat alanında ise şehrin tanıtımına katkı sağlayacak olan ‘Aşkın Sırrı Somuncu Baba’ sinema filmi çekimlerin kısa bölümler aktarıldı.
Başkan Yazgı, tarihe bakıldığında ecdadın bir şehri inşa ederken düşündüğü inceliklerin medeniyetleri ayakta tuttuğunu söyledi. Başkan Yazgı, “Ecdadımız şehir kurarken, medeniyet anlayışının temel inceliklerini göz ardı etmemiş. Şehir kurarken bir mabet kurmuş ve mabedin çevresinde medrese ile eğitime, hanlar hamamlar, insanların alışveriş yapması için kapalı pazarları ve insanların birbiriyle kaynaşması için sosyal yapılar inşa etmiş. Bu yapılar incelediğinde ise aslında ecdadımızın bizlere ne tür mesajlar vermeye çalıştığını anlamaktayız. Ecdadımızın yüzyıllar önce başlattığı bu anlayış bizlere örnek teşkil eder. Bizler de bakış açısıyla medeniyet tasavvuru olan şehirler inşa etmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
“Şehirleri inşa ederken aslında insanları inşa ediyoruz” diyen Başkan Yazgı, belediyecilik hizmeti anlayışında geçmişimize ışık tutarken, gelecek kuşaklara köprü vazifesi kurulacağını işaret etti. Planlanan projeleri sıralayan Başkan Yazgı, önümüzdeki dönem için Kadın Aktivite Merkezi, Uluırmak İkinci Etap Projesi, Bedir Muhtar Külliyesi, Salı Pazarı Projesi, Eski Terminal Projesi, Karasu Deresi Çevre Düzenlemesi, Şarj İstasyonları kurulmasının öngörüldüğünü açıkladı.
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen hizmette birinci yıl gala toplantısına İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021