SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray, Adli Yargı 1 Bölgeye Yükseldik

Aksaray, Adli Yargı 1 Bölgeye Yükseldik

A - +

Aksaray Haberleri - 07.01.2015 - 10:04

Aksaray, Adli Yargı 1 Bölgeye Yükseldik

“Aksaray Adli Yargısı için Önemli bir adım”

“Yeni Mahkemeler kurulabilecek”

“Atamalarda tecrübeli birinci sınıfa ayrılmış Hakim ve savcılar ilimize gelecek”

“Görev süreleri uzayacak”

“ADLİ YARGI BİRİNCİ BÖLGEDE OLMAK AKSARAY’A ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLAYACAKTIR.”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Aksaray ilinin Adli Yargıda birinci bölgeye alınması kararının ardından ; Aksaray Baro Başkanı Av. Levent Bozkurt yaptığı açıklama ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun 05 Ocak. 2015 tarihli toplantısında aldığı karar ile Aksaray ilinin de adli yargı teşkilat yapısı içerisinde derecesinin yükseltilerek birinci bölgede yer alan iller arasına alınmasının önemli bir gelişme olduğunu, Aksaray’a yargı hizmetlerinin sunulması bakımından avantaj sağlayacağını bildirdi.

Adli Yargı Adalet Teşkilatı Bölgelerinin belirlenmesinde illerin ; coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumları ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlıklarının dikkate alındığını bu kriterlere göre Aksaray’ın da bölge derecesinin yükseltilerek 1 olarak değiştirildiğini bu değişikliğin ilimize önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.,

Bu talebin Aksaray Barosu olarak yaklaşık 2 yıldır dillendirilerek girişimlerde bulunulduğunu belirten BOZKURT , bu gelişme ile Aksaray Adliye teşkilatında görev yapacak olan hakim ve savcıların birinci sınıfa ayrılmış olma zorunluluğu kapsamına alındığını , hizmet görev sürelerinin ise asgari 5 yıldan 7 yıla çıkarılarak ilimize atanan hakim ve savcıların daha uzun süre görev yapabileceğini, böylece ellerinde bulunan dosyalarda gecikmelerin azalacağını bildirdi.

Baro Başkanı Bozkurt, Birinci bölgeye ayrılmakla sık tayin ve yer değiştirilmelerin önüne geçileceği için yargılama faaliyetlerinin kesintiye uğramayacağını, dosyaların birikmesinin ve sürüncemede kalmasının önüne geçileceğini ,yeni mahkemelerin açılabileceğini ,tecrübeli isimlerin ilimize atamasının yapılacağını böylelikle adalet hizmetinin sunulmasına da yarar sağlayacağını ifade ederek bu konuda etkide bulunan başta HSYK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021