SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazırlanıyor

Aksaray 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazırlanıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 15.06.2015 - 14:28

Aksaray 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazırlanıyor

Aksaray Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan ayı dolayısıyla Kent meydanında 30 adet dükkânın bulunduğu Ramazan Sokağı oluşturuyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle birlikte geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve Aksaray halkının yoğun ilgisini gören Ramazan Sokağı bu yılda Kent Meydanına kuruluyor.

30 Adet dükkânın yer aldığı Ramazan sokağında esnaflar tarafından çeşitli ürünler satışa sunulacak. Ayrıca Ramazan boyunca her gün akşam özel Ramazan programları düzenlenecek. Hacivat Karagöz, Tasavvuf musikisi, tiyatro gösterileri, tasavvuf sohbetleri gibi birbirinden güzel programlar yer alacak.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlara “Ramazan Sokağı” ile en güzel şekilde yansıtacaklarını ifade ederek “Eski Ramazanları yaşatacağız” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, amaçlarının insanlara huzur ve coşku içinde bir Ramazan ayını yaşatmak olduğunu belirterek,

“Mübarek Ramazan ayına çok az bir süre kaldı. Bizler Aksaray Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda halkımıza güzel bir Ramazan yaşatacağız. Kent Meydanında nostaljik görünümlü “Ramazan Sokağı” çalışmamız son aşamaya geldi. Sokağımızda 30 adet dükkân bulunuyor. Bu dükkânları esnaflarımıza kiraya veriyoruz. İnşallah hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunmuş olacağız. “dedi.

Ramazan Sokağında her gün birbirinden güzel programlarda düzenleyeceklerini belirten Başkan Yazgı “Ramazan Sokağımızda bu yılda güzel programlar yapacağız. Halkımız için, Hacivat- Karagöz, Tasavvuf musikisi, tiyatro gösterileri, tasavvuf sohbetleri düzenleyeceğiz. Ramazanı manasına, anlamına uygun olarak yapacağımız programlarla halkımıza bir nevi eski Ramazanları yaşatacağız.” dedi.

“RAMAZAN SOKAĞI” EVLERİ KİRAYA VERİLİYOR

Ramazan Sokağı 18 Haziran- 16 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak Öte yandan Ramazan Sokağı’nda dükkân kiralamak isteyenlerin, Aksaray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat ederek dükkân kiralayabilecekleri belirtildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021