SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray 1. Kitap Günleri Fuarını 150 Bin Kişi Ziyaret Etti

Aksaray 1. Kitap Günleri Fuarını 150 Bin Kişi Ziyaret Etti

A - +

Aksaray Haberleri - 10.05.2017 - 13:16

Aksaray 1. Kitap Günleri Fuarını 150 Bin Kişi Ziyaret Etti

Aksaray’da ilk kez düzenlenen ve Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanında açılan ‘Aksaray 1. Kitap Günleri’ fuarı 9 günlük aranın ardından sona erdi. İlk günü 23 bin ziyaretçiyle rekor kıran fuarı 9 gün boyunca 150 bin kişi ziyaret etti.

Aksaray 1. Kitap Günleri, Aksaray’da ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi topladı. Fuar yediden yemişe kitapseverlerin akınına uğradı. ‘Herkes kitap okusun’ sloganıyla görkemli bir açılış töreni ile 29 Nisan tarihinde kapılarını kitapseverlere açan fuar 9 günlük aranın ardından sona erdi.

9 gün boyunca fuarda 150 bin farklı içerikli kitap ve en seçkin 50 ünlü yazar okuyucularıyla buluştu. Fuarda çeşitli yayınlar evleri, stant açarak açılışa özel indirimle kitap satışı gerçekleştirirken ünlü yazarlarda kitaplarını imzalayarak söyleşi yaptılar.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kitap fuarını açılmasına öncülük ederek Aksaray’da ki ilklere bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Aksaray’da kitap okuma ve kitap sevgisinin yaygınlaşması için her türlü projede yer almaya hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, “Her kitap içinde farklı dünyalar vardır. Okumak ise yaşadığımız şehri, tüm dünyayı, gelmişi ve geçmişi ile bugünümüzü daha iyi anlamlandırmamıza yardımcı olur. Her şeyden önce kendimizi keşfetmemize ve geleceğimize yön verir. Okuyan bir gençlik ile geleceğe daha emin ve güvenli bakabileceğimizi umuyorum” diye konuştu.

HERKES MEMNUN KALDI

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehirde kitap fuarı açılmasının herkesi memnun ettiğini belirterek “Netice itibariyle Kitap fuarının açtık. En önemlisi de ülkemizin en gözde yazarlarını Aksaray’ımızda ağırlama fırsatını yakaladık. Fuar, ilk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Hatta ilk 3 gün oldukça yoğundu. Yazarlarımız söyleşi yaptılar, imza günlerinde okurları için kitaplarını imzaladılar. Burada stant açan yayınevleri temsilcileri olsun, yazarlarımız olsun ilginden memnun olarak şehrimizden ayrıldılar. Aksaraylı kitapseverler, ilk olması vesileyle bu hizmeti olumlu karşıladılar. Öğrencilerimiz bizleri yine yalnız bırakmadı. Her gruptan öğrenciyi fuarımıza geldi. Yazarlarla tanıştılar, aldıkları kitapları imzalattılar” ifadelerini kullandı.
Aksaray 1. Kitap Günleri Fuarında her gün farklı olarak televizyon ve radyo programcısı, sunucu, siyasetçi ve farklı görüşe sahip yazarlar okuyucuları ile buluştu. İlk günden itibaren Aksaray’da bulunan yazarlar; Sinan Yağmur, Ahmet Turgut, Mehmet kahraman, Tolga Akpınar, Emine Şenlikoğlu, Prof. Dr. Güngör Karauğuz, İbrahim Ünsal, Venhar Sağıroğlu, Özgür Gez, Mehmet Ercan, R. Yasin güney, Fatih Babaoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Ufuk Tufan, Mehmet Paksu, Zekeriya Efiloğlu, İbrahim Düğer, İlhan Patır, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, A. Vehbi Vakkasoğlu, Mahmut Ulu, Nehir Aydın Gökduman, Kahraman Tazeoğlu, Hüseyin İpek, Mustafa Fırat Gül, Ahmet Kuşsan, İrfan Gürkan Çelebi, Hayati İnanç, Erkan Şamcı, Bilal Sami Gökdemir, Tuncel Altınköprü, Ahmet Bulut, Turgay Güler, Ezgi Çataltepe, Vural Kaya, Tuğba Akbey İnan, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Şeyma Demir, Yasin Aktay, Genç Osman Denizci, Yavuz Bahadıroğlu, H. Kübra Tongar, Erdal Demirkıran ve İlknur Pektaş…

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021