SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AKP de İl Başkan Adayları çoğalıyor

AKP de İl Başkan Adayları çoğalıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 03.12.2014 - 9:14

AKP de İl Başkan Adayları çoğalıyor

20 Aralık’ta yapılacak olan AKP İl Kongresi için İl Başkan Adayları her geçen gün artıyor. Şu ana kadar İl Başkanlığı için 7 isim geçiyor.
AKP de İl Başkan Adayları çoğalıyor
20 Aralık’ta yapılacak olan İl Kongresi için çalışmalar yoğunlaştı. İl Kongresi öncesinde İl Başkan Adaylığı için şu ana kadar 7 kişinin ismi geçerken, adaylar kadar adayların arkasındaki isimler de teşkilatta etkin olmak için yarışıyor.
Fatih Yıldırıcı’nın tekrar aday olmayacağı AKP İl Başkanlığı için Sinan Özkan, İsmail Biçen, Süleyman Canbulut, Önder Yıldız, Abdulkadir Karatay, Zeki Kalya ve Hüseyin Altınsoy’un isimleri İl Başkan Adayı olarak konuşuluyor. AKP nin 3 Milletvekili Merkez İlçe Kongresi öncesi İl Başkanlığı konusunda Sinan Özkan ismi üzerinde gizli bir anlaşma yaptılarsa da, Merkez İlçe Kongresi’nde istediklerini alan milletvekillerinin İl Başkanlığı için yine kendi hesaplarını yürürlüğü koydukları da parti camiası içerisinde konuşuluyor.
Kongreden yaklaşık 4-5 ay sonra genel seçim yapılacak olması İl Kongresinin önemini daha da artırıyor. Teşkilat üzerinde hakimiyet kurmak isteyen milletvekilleri ve gruplar Merkez İlçeden sonra İl Teşkilatında da kendi hakimiyetlerini tesis etmek istiyorlar. Merkez İlçe Kongresini kazasız belasız atlatan vekillerin o dönemde yaptıkları Sinan Özkan ittifakının önümüzdeki günlerde bozulmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Edinilen bilgide Başbakan Davutoğlu’nun teşkilata; “İl Başkanlığı için benim önüme 3 aday ismi getirin. Önüme gelecek isimlerle yüz yüze görüşüp karar vereceğim” talimatı verdiği öğrenildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021