SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AKP Belediyelerin Yolcu Taşımasına Son Verdi

AKP Belediyelerin Yolcu Taşımasına Son Verdi

A - +

Aksaray Haberleri - 19.01.2015 - 10:15

AKP Belediyelerin Yolcu Taşımasına Son Verdi

CHP Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar yaptığı yazılı açıklamada; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bir genelge ile D4 belgeleri olmadığı için belediyelerin taşımacılık yapamayacaklarına karar verip valiliklere genelge göndermiştir. Aynı şekilde Jandarma Genel Komutanlığı ve Aksaray Valiliği, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü belediyelere yazı yazmıştır.

5393 Sayılı belediye yasasının 15.maddesi belediyenin yetkilerini ve imtiyazlarını sayar. 15/f maddesi aynen şöyle der.” Toplu taşıma yapmak; bu amaçla otobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhil her türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek.” Belediyenin görevidir.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile kanunun bu maddesini ihlal etmiştir.

AKP’nin bu uygulaması ile beldelerde yaşayan öğrenciler, yaşlılar mağdur olacaktır. Küçük belediyelerin gelir kaynakları kısıtlıdır. Bu şekilde en önemli gelir kalemlerinden birisi olan ulaşım hizmetlerinden gelir elde edemeyeceklerdir. Kasabalarda yaşayan, lisede öğrenim gören, taşıma kapsamına alınmayan lise öğrencileri mağdur olacaklardır. Birçok belediye öğrencileri parasız il ve ilçelerdeki okullara taşıyordu. Bu şekilde eğitime katkı sunuyordu. Bakanlığın genelgesi bu şekilde mağduriyetlere neden olmuştur. Belediyelerin, öğrencilerin, yaşlıların mağduriyetinin giderilmesi için acilen önlem alınması gerekmektedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021