SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AKMÜB TBMM’de

AKMÜB TBMM’de

A - +

Aksaray Haberleri - 03.05.2018 - 15:19

AKMÜB TBMM’de

Aksaray Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akalın ve yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meçlisinde, Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İNCEÖZ’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette : ülkemiz ve Aksaray’ımız lokomotifi olan inşaat sektörünün sıkıntılarını dile getirdiler.

Türkiye genelinde, belediyelerce düzenlenen, yeni İmar yönetmeliği konusunda Aksaray Belediye Başkanımız, Sayın Haluk Şahin YAZGI ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen, Yeni İmar Yönetmeliğinin, bir an önce çıkarılmasının, AKMÜB için çok önemli olduğunu ve bu hususta Belediye Başkanımızın da elinden geleni yaptığını, bizlerinde AKMÜB olarak gerekli desteği vereceğimizi, sayın vekilimize ilettik.

Sayın İnceöz; ‘’ Aksaray için önemli olan, bütün konularda olduğu gibi, bu Yeni imar yönetmeliğinin de, Aksaray için çok önemli olduğunu, bu hususta Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bizzat görüşeceğini ve takibinde olacağını’’ ifade etti.

AKMÜB Başkanı Akalın; ‘’İnşaat sektörünün temel ihtiyacı olan, aynı zamanda maliyetleri aşırı derecede etkileyen, demir piyasasının, orantısız, artması biz müteahhitleri, zor duruma sokmuştur. Bu artış, ister istemez tüketiciye yansımaktadır. Müteahhitlerin ve tüketicilerimizin korunması için ,Hükümetimiz tarafından gerekenin yapılması önem arz etmektedir.’’dedi

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın, Faizler konusundaki görüşlerine aynen katıldığımızı, inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini, faizlerin düşürülmesini, kısa vadede bu yapılamıyorsa, en azından Türkiye genelindeki Müteahhitler Birliğine, devlet bankaları tarafından, faiz indirimi uygulanmasının uygun olabileceği, sektörün bu sayede bir nebzede olsa nefes alacağının vurguladı.

Sayın İnceöz;’’Görüşlerimize katıldığını ifade ederek, bu süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ında Faizler konusunda, üzerinde titizlikle durduğunu ve bu konu ile Devlet bankaları ve özel bankalarla sık sık toplantı yapıp faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini ifade ediyor. Önümüzdeki seçimlerden sonra, inşaat sektöründeki demir ve faiz oranları, Ülke istikrarı ile feraha kavuşacaktır. Dedi.

Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Akalın, Sayın İnceöz’e ;Aksaray’ımızı ilgilendiren her konuda olduğu gibi, inşaat sektörü ile ilgili sıkıntılarımızı, kendi sıkıntınız gibi göreceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Kendilerine ,biz AKMÜB ailesini ağırladığınızdan ve sorunlarımızı dinleme nezaketi gösterdiğinizden dolayı, teşekkür ederim dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021