SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Akin Köyünde Aşure Etkinliği

Akin Köyünde Aşure Etkinliği

A - +

Aksaray Haberleri - 07.11.2015 - 9:21

Akin Köyünde Aşure Etkinliği

Aksaray Merkeze bağlı Akin köyünde imece usulü Aşure günü düzenlendi.
Akin Köyünde yapılan aşure etkinliği, Akin Köy Muhtarlığı, Köy İmamı ve Okul müdürleri ile birlikte düzenlendi. Aşure etkinliğine Akin Köyü halkı ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık bin kişiye aşure ve yemek ikram edildiği etkinlikte, konuşan Köy muhtarı Üçler Taş, geleneksel olarak her yıl yapılacak olan aşure gününde emeği gecen köy halkına, okul müdürlerine ve köy imamına teşekkür ettiğini söyledi.
Köyde aşure gününün artık geleneksel hale geleceğini ve çevre köyleri bir araya getirdiğini ifade eden Taş, “”Şehrullahi’l-Muharrem” olarak meşhur olan, yani “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.Allah’ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah’ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir. Âşura Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Köyümüzün bu güzel geleneklerin yaşatılması bizleri için ayrı bir mutluluktur. Etkinliğimize bizleri kırmayarak gelen tüm dost ve tanıdıklarımıza köyümüz adına çok teşekkür ediyoruz”dedi.
Akin Köyünde Aşure Etkinliği toplu resim

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021