SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Akçed’li İzciler Dualarla Çanakkale’ye Uğurlandı

Akçed’li İzciler Dualarla Çanakkale’ye Uğurlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 23.04.2015 - 15:59

Akçed’li İzciler Dualarla Çanakkale’ye Uğurlandı

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği AKÇED izcileri Kent meydanında düzenlenen törenle 57. Alayın izinden yürümek üzere, Çanakkale’ye uğurlandı.

Geçen yıl Aksaray Belediyesi öncülüğünde izcileri Çanakkale’ye gönderdiklerini hatırlatan Başkan Yazgı, genç nesillerin Çanakkale şuuru ve bilinci ile yetişmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi

“ Bu genç kardeşlerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. Geçen sene biz ilkini gerçekleştirmiştik. Bu milli şuur ve bilincin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha fark ediyoruz ki bizim için en önemli şeylerden birisi gençlerimizin bu şuurda bu bilinçte yetişmesi. Bu tür yapılan çalışmaların her zaman yanındayız. Oraya giden gençlerimiz 57. Alayın o güzergâhta yapmış olduğu yürüyüşlerini yaparak tarihi bir nebzede olsa tekrar canlandıracaklar.

Bir hafta kamp yapacaklar. O ortamı ve güzelliği tekrar yaşayacaklar. 100. Yıl olması nedeniyle 20 bine yakın bir katılım bekleniyor. Buda ciddi bir rakam çok güzel bir birliktelik olacağına inanıyorum.”

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürsel Arslan yaptığı açıklamada; “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Milli Bilinç Kampına, Aksaray’ımızdan izci ve liderimizi göndermekle onur duyuyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması nedeniyle bu yıl Anadolu’nun farklı illerindeki izci kafilelerindeki 20 bin izci aynı amaç için Çanakkale’de bir araya gelecek. Atalarımızın vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, milli manevi duygularla donanarak evlerine geri dönecekler.” dedi.

Arslan, Çanakkale’de resmi kayıtlara göre 253 bin şehidimiz bulunduğunu ifade ederek “Bu şehitlerimizin ruhuna 253 bin Yasin okuyalım dedik ve 253 Bini gönüllülerimizin katkılarıyla Elhamdülillah çok çok geçtik. Yasinlerle, dualarla, salavatlarla anılır hale geldi.” Dedi.

Arslan, Çanakkale’ye gönderilen izcilere kına yakılmasını da şu şekilde açıkladı

“Bizim kültürümüzde kına üç sebeple yakılır. Gelin kıza kına yakılır. Evine kurban olsun diye. Kurban kesilirken kurbana kına yakılır. Allaha kurban olsun diye. Ve askere giden gencimize kına yakılır vatanına kurban olsun diye. İzci gençlerimize bunu hatırlatmak için kına yakıyoruz. Daha sonrada dualarla salavatlarla uğurluyoruz” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AKÇED başkanı Gürsel Arslan ile diğer protokol mensupları izcilere kına yaktıktan sonra İzcilerin Anneleri de evlatlarına kınalar yaktılar. İzciler, marşlar, dualar ve salavatlar eşliğinde Çanakkale ye uğurlandılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021