SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AKÇED’den Anlamlı Kampanya

AKÇED’den Anlamlı Kampanya

A - +

Aksaray Haberleri - 17.06.2015 - 8:50

AKÇED’den Anlamlı Kampanya

Aksaray’da kültür, çevre ve gençlik faaliyetleri ile adını duyuran AKÇED (Aksaray Kültür Çevre GSK Derneği), kısa adı kısa adı KAB olan Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile bu Ramazanda anlamlı bir kampanya ile ilmi ve dini hayatımıza yönelik farkındalık kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde bu Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i anlamıyla okuyarak mealli hatim okuma geleneğini yerleşik hale getirmeyi hedefliyorlar.

Kendileri ile görüştüğümüz AKÇED yetkilileri ‘’Dünyanın en çok okunan kitabının Kur’an-ı Kerim olduğunu, fakat gereği gibi anlaşılmadığını da biliyor muydunuz? Öyleyse gelin bu Ramazan da Kur’an-ı Kerim’ i anlamıyla okuyalım. Her gün 1 cüz.

Bu bağlamda;

– Okumasını biliyorsak Kur’an-ı Kerim’i Arapçasıyla birlikte okuyabiliriz,

– Bilmiyorsak mealini (hatta ailece)okuyabiliriz,

– Mahallemizde, apartmanlarımızda, sosyal guruplarımızı da bu okumaya dahil edebiliriz’’ dedi.

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Aksaray temsilcisi Musa ERDOĞAN ise Efendimiz (SAV) Buhârî, Müslim,Ebû Dâvud, Tirmizî ve İbni Mâce’de geçen bir hadisinde, Ebû Mûsa el-Eş’arî (R:A:)’den rivayet edildiğine göre “Kur’an okuyan mü’min ağaç kavunu gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” buyuruyor. Öyleyse gelin bu Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i anlamıyla okuyarak Efendimizin ‘’Kokusu hoş, tadı güzel’’ olarak tarif ettiklerinden olalım. Dedi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021